Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2016/02/Onderzoek_naar_de_Nederlandse_man.jpg

Onderzoek naar de Nederlandse man

Hoe mannelijk is de Nederlandse man?

Onderzoek_naar_de_Nederlandse_man2

Mannen van Nederland zijn mannelijk, of toch niet? Only for Men onderzocht mannen in twaalf provincies om te zien waar de oermannen wonen en wat zij doen. We voelden mannen aan de tand over vervoer, eten en drinken, hun uiterlijk, kleding, relatie en vrije tijd.

Winkelen en kleding
Partners hebben veel invloed op de kledingkast van de Nederlandse man. Bijna driekwart van de mannen geeft aan dat zijn partner de grootste invloed heeft. Bij het uitzoeken van herenkleding doet de mening van vrienden doet er iets minder toe (17,7%) en moeder heeft een zeer beperkte invloed (3,5%). De favoriete presentator doet het zelfs net iets beter dan moeder (4,3%).  In Gelderland wonen de meeste ‘mamakindjes’. Daar beïnvloeden moeders en vrienden voor een even groot deel de kledingkast (7,1%).

Om te winkelen neemt de man het liefst zijn partner mee (61,4%). Een groot deel van de mannen winkelt het liefst alleen (32,7%). Op een derde plaats staan de vrienden (4,8%) en daarna volgen de moeders (1,1%).Groningse mannen zijn het meest zelfstandig qua winkelen: 45% van de mannen gaat het liefst alleen naar de stad. In Drenthe en Overijssel winkelt men liever niet met vrienden (0,0%).

In Nederland waarderen mannen hun schoenen. Ongeveer de helft (48,3%) heeft tussen de 4 en 6 paar schoenen. 21,6% bezit meer dan 6 paar schoenen. Groningers hebben in vergelijking met de rest van Nederland de minste schoenen: 45,3% heeft 3 paar schoenen of minder.
De favoriete schoenen zijn nette schoenen (35,3%) en sneakers (33,1%). Mannen in Noord-Holland, Limburg, Utrecht, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland dragen liever sneakers dan nette schoenen. In Overijssel winnen de nette schoenen en instapschoenen van sneakers.

Uiterlijk
Het bekendste teken van mannelijkheid is toch wel de baard. De Nederlandse man lijkt zich hier weinig van aan te trekken. Bijna 60% heeft geen gezichtsbeharing. Slechts 7,8% loopt met een volle baard rond. Tussen de provincies zien we grote verschillen qua gezichtsbeharing.

In Noord-Brabant hebben mannen het gladste gezicht: 70,4% heeft hier geen gezichtsbeharing. De mannen uit Zuid-Holland laten, in vergelijking met de rest van Nederland, het meest een stoppelbaard staan (24,4%). Sikken en snorren vind je het meest in Overijssel (20,2%), Friesland (22,1%) en Drenthe (20,0%).

De meeste Nederlandse mannen spenderen ’s ochtends minder dan 5 minuten voor de spiegel (60,5%). In Flevoland vinden we de grootste ijdeltuiten. Hier staat 14,7% van de mannen langer dan 10 minuten voor de spiegel. Toch is 85,3% van de mannen in Flevoland binnen 10 minuten klaar. In Noord-Brabant zijn de mannen het snelste klaar ’s ochtends. Hier besteedt 65.3% minder dan 5 minuten aan zijn uiterlijk.

Benieuwd naar meer interessante feitjes of naar de conclusie? Lees dan hier het volledige onderzoek!

Deel dit bericht:

Geef een reactie