Mode
Schoenen onder pak

Welke schoenen draag je onder een pak?

Bij het samenstellen van je outfit, denk je waarschijnlijk als laatste aan je schoenen. Toch kan een goede schoen je pak maken of breken. Want… Welke kleur schoen draag je eigenlijk onder een zwart, blauw, of grijs pak? Met deze tips is het eeuwige getwijfel bij de schoenenkast in één klap opgelost. Déze schoenen draag je onder je pak!

Schoenen onder pak

Een goed verzorgde schoen is belangrijk om die verpletterende indruk te maken. Zorg ervoor dat jouw schoenen gepoetst zijn – we willen geen vlekken zien. Investeren in het juiste paar gespschoenen of nette brogues (dat is een klassieke veterschoen met een gaatjespatroon op de neus) is overigens nooit mis. Je hebt er namelijk jaren plezier van en kan het altijd aan.

1. Schoenen combineren met een blauw pak

Een blauw pak is de ultieme basic. De kans is dus groot dat jij deze kleur in je kast hebt hangen. Geen idee welke schoenen je onder je blauwe pak aantrekt? Ga eens voor cognac of donkerblauw. Beide kleuren zorgen voor een compleet andere look. Donkerblauw geeft je pak namelijk een rustige, klassieke uitstraling. Cognac staat juist modern, al helemaal wanneer je voor een gespschoen of trendy instapper gaat.

Mag het nóg meer uitgesproken voor jou? Kies voor een motief in je leer of ga voor twee gespen – dit noemen we een dubbele monk. Ook een paar leren bruine of zandkleurige schoenen misstaan wat ons betreft écht niet onder een (donker)blauw pak. Keuze genoeg dus! 👌


Meer weten over de juiste pasvorm voor jouw pak? Wij nemen de opties – en bijpassende overhemden – met je door.

2. Welke schoenen bij een grijs pak?

Grijze pakken ogen snel formeler dan een blauwe variant. Ga je voor een lichtere tint en een slim fit pasvorm? Dan oogt je pak weer heel modern. Kies bij grijs voor een cognac of zwarte geklede schoen. Combineer je zwarte (veter)schoen met een wit overhemd voor de ultieme zakelijke look.


Hoewel blauwe schoenen onder een blauw pak heel stijlvol staan, zijn grijze schoenen onder een grijs pak echt een no-go. Zorg voor contrast met zwart, cognac of bruin.

3. Schoenen voor onder een zwart pak

Zwarte pakken worden steeds minder gedragen. Of je moet het pak juist uit de kast trekken voor een gala of uitvaart. Draag je toch graag zwart? Dan kan je het beste zwart of donkergrijze leren schoenen dragen. Andere kleuren wijken te veel af. Draag je een smoking? Dan ga je voor een zwarte lakschoen. Dat is nu eenmaal de dresscode. 😉

4. Deze schoenen draag je onder een gekleurd pak

Natuurlijk zijn er nog veel meer kleuren pakken. Bijvoorbeeld bruin, groen, roze en beige. Met een cognac of bruine schoen zit je eigenlijk altijd goed. Deze kleuren halen de warme kleur uit je pak naar voren en zorgen voor een mooi, modern geheel. Ga jij voor groen? Dan kan je ook donkerblauwe schoenen prima hebben.

5. Stap uit je comfortzone: Ga voor een nette schoen met motief

Draag je vaker een pak en wil je eens wat afwisseling? Kies dan voor motief of verschillende kleuren in het leer van je schoen. Zorg ervoor dat één van de kleuren wel terugkomt in je pak om het één geheel te maken. Draag je motief in je leer, zoals een croco-print? Zorg dat je voor een effen pak gaat. We willen wel feest in de tent, maar liever geen kermis.

6. Sneakers onder je pak

You hate it or you love it. Sneakers onder je pak dragen! Een ‘altijd goed’ combinatie is een smalle, witte sneaker. Dit zorgt voor een nette, frisse look. Ga je voor een grovere sneaker of kleur? Dan krijgt jouw outfit al snel een stoerdere uitstraling. Let er daarbij wel op dat je niet een te smal gesneden pak draagt. Anders stelen je voeten de show.


Fan van sneakers onder je pak? Op deze manieren combineer je ze ook.