Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/Businessfilms-Klein.jpg

Businessfilms voor de echte zakenman

Van documentaires tot humor.

Businessfilms

Iedereen die werkt weet dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is in businessland. Bij elke baan vormen zich problemen en soms is het lastig om deze businessproblemen op te lossen. Sommige businessfilms kunnen hierbij helpen, ze geven je een totaal ander inzicht in het werkleven.

Films kunnen je inspireren om anders te denken waardoor je weer frisse ideeën kan krijgen. Wij hebben een aantal businessfilms op een rijtje gezet waardoor jij jouw werk van een andere kant gaat bekijken.

The Social Network

We kennen hem allemaal: Mark Zuckerberg, de bedenker van Facebook. Mark, een student informatica op Harvard, is in een nacht op het idee gekomen om een smoelenboek voor de studenten te maken. Dit smoelenboek staat ondertussen al wat jaren bekend als Facebook. Wist jij dat dit social media kanaal zo ontstaan was? Op het begin waren mensen minder fan dan momenteel. De tagline van de film is dan ook: “You don’t get to 500 million friends without making a few enemies”. Maar daar hoeft Mark zich ondertussen geen zorgen meer over te maken.

Up in the Air

Heb jij het ooit meegemaakt: iemand moeten ontslaan of ben jij ontslagen? Dan weet ook jij hoe rot het is voor beide kanten. In Up in the Air reist Ryan, gespeeld door George Clooney, heel Amerika door om werknemers te ontslaan bij bedrijven die het zelf niet willen of durven doen. IJverig spaart hij voor miljoenen vliegpunten die hij later wil opmaken. Maar een nieuwe medewerker gooit roet in het eten en komt met het idee voor video-calls. Een van deze gesprekken loopt niet helemaal als gewenst. In deze film wordt het volgende heel duidelijk: wat beter is voor het bedrijf, is niet altijd beter voor je werknemers.

Horrible Bosses

We hebben allemaal wel eens een moment waarop we ons ergeren aan de baas. Kurt, Dale en Nick gaan net een stapje verder: de mannen hebben de grootste hekel aan hun baas. Maar opstappen blijkt geen optie. Naast dat het lastig is om in de barre tijden een andere baan te vinden, hebben hun bazen verschillende chantagemiddelen om ze te laten blijven. Tijdens een avond stappen, om stoom af te blazen, besluiten de mannen om drastische stappen te ondernemen. Maar ondanks het advies van een professionele huurmoordenaar, gaat niet alles volgens plan. In de tweede film hebben de mannen hun eigen bedrijf dat goed lijkt te lopen, totdat ze worden afgezet. Hoe los je dat op?

The Game

Schatrijke bankier Nicholas Van Orton leidt een zeer saai leven. Tot hij van zijn broer voor zijn 48ste verjaardag een cadeaubon krijgt voor “The Game”, dat is aangeboden door een entertainmentbedrijf. Wanneer ‘The Game’ is begonnen, richt het spel zich op een traumatische gebeurtenis uit het leven van Nicholas: de zelfmoord van zijn vader die op de dag van zijn dood, net als Nicholas nu, zijn 48steverjaardag vierde. De film brengt een wijze les met zich mee: waardeer ook de kleine dingen in het leven.

We hebben veel series voorbij horen en zien komen. Ze zijn allemaal zo verschillend van elkaar dat het (bijna) onmogelijk is om de beste series eruit te zoeken. Dit zijn volgens ons de beste Netflix series die jij niet mag missen!

Deel dit bericht:

Geef een reactie