Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/06/cocktail-dresscode-man.jpg

De cocktail dresscode voor mannen Pak feestelijk uit met jouw outfit.

Cocktail dresscode mannen

Cocktail Attire – of kortweg Cocktail – verschijnt regelmatig op feestelijke uitnodigingen. De informele maar chique dresscode kan het gehele jaar door gedragen worden in verschillende kleuren en stoffen per seizoen. Je mag ook best flink uitpakken wanneer deze dresscode op de uitnodiging staat.

Hoewel het gezegde less is more hier echt niet opgaat, is het wel belangrijk om je aan een aantal regels te houden. Onze collega Kirsten van de winkel in Reusel helpt je graag met deze dresscode.

Cocktail chique in een smoking

De Cocktail Attire dresscode wordt vaak gecombineerd met Black Tie. Kirsten zegt hierover: “Het is afhankelijk van hoe formeel je evenement is, maar uiteraard draag je een smoking of ten minste een donker pak met een stropdas. Als je naar een minder formele gelegenheid gaat, dan mag de smoking onvolledig gedragen worden. Dat betekent dat de strik of pochet weggelaten mag worden.”

 

 

De smoking is een belangrijk onderdeel van je outfit wanneer je feestje in de avond gepland staat. De smoking mag zwart, donkerblauw of – de moderne variant – grijs zijn, maar wanneer je voor een maatpak kiest, kan je smokingjasje bijvoorbeeld ook bordeaux rood, wit of donkergroen zijn. “Uiteraard dienen de revers en mouwknopen van zijde te zijn. De smoking zelf wordt gecombineerd met een smokingoverhemd met een rij blinde knopen. Een opstaand boord (genaamd de vadermoordenaar) is een essentieel onderdeel van je smokingoverhemd. Uiteraard in combinatie met het dubbele manchet, afgemaakt met stijlvolle manchetknopen. Je look maak je af met lakschoenen en een bijpassende sok en vlinderdas met bijpassend pochet. Draag geen horloge, want gezelligheid kent geen tijd!”

Meer over de smoking? Lees dan: “Hoe draag je een smoking op de juiste manier?

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Only for Men (@onlyformen_fashion) op

 

Cocktail casual in een pak

Als de gelegenheid minder formeel is of overdag kan je ook voor een donkerkleurig pak kiezen. Dit kan in het blauw, donkergrijs of zwart. Kirsten benadrukt het belang van de feestelijke accessoires nog eens. “Belangrijk is dat dit in combinatie is met een wit overhemd en een stropdas of vlinderdas. Het contrast mag in de das zitten, neem een bijpassend pochet en geef hiermee de outfit de feestelijke touch. Hierbij is het belangrijk om voor een donkere kleur schoen met bijpassende sok te gaan, je kan het aan!”

 

 

Wordt je overdag uitgenodigd voor een iets meer casual gelegenheid met cocktail dresscode? Dan kan je ook een licht pak of chique combinatie aan. Denk hierbij aan een zomerse bruiloft, receptie met barbecue of strandfeest. “Afhankelijk van de formaliteit van het evenement, mag je meer op de trends van het seizoen inspelen, maar hou het classy en feestelijk. Kies bijvoorbeeld voor linnen of katoen pak op een warme dag. In deze sferen mag je ook lichtere nette schoenen dragen..”

Meer dresscodes? Lees ook: “Zo kleed je je smart casual.”

Cocktail Attire voor een bruiloft

Cocktail chique voor een bruiloft? Ook daar weet Kirsten wel wat op! “Combineer een colbert met een vrolijke kleur. In vele uitnodigingen wordt vaak al een themakleur vermeld. Kortom: bij de Cocktail dresscode is het erg belangrijk om eerst te bekijken voor wat voor gelegenheid je uitgenodigd bent. Hierop kies je, je outfit en natuurlijk je accessoires.”

 

 

 

“Laat dat feestje maar beginnen, je kan het aan!”

 

Ben jij het liefst in één keer klaar voor jouw feestje met cocktail dresscode? Maak dan gerust een kosteloze en vrijblijvende afspraak in één van onze winkels. Het is ook mogelijk om een digitale video-belafspraak te maken.

Deel dit bericht: