Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/12/De-leukste-kerststad-Klein.jpg

De leukste steden tijdens kerst

Hier wil jij de feestdagen doorbrengen!

feestdagen

Met de kerstdagen voor de deur, kun je niet meer om de kerstsfeer heen. Bomen worden versierd, kerstfilms worden gekeken en waarschijnlijk zingt je vriendin al vol op mee met de kerstliedjes. Voor velen is dit de leukste tijd van het jaar.

Wil jij dit jaar een keer op een andere plek kerst vieren? Er zijn genoeg steden in de wereld waar je de feestdagen perfect kan doorbrengen. Wij hebben drie steden voor je uitgezocht waar je niet ontkomt aan de kerstsfeer!

Een wereld vol tradities

New York is een drukke stad met vele tradities: zo ook tijdens de feestdagen. Gebouwen, straten en bomen worden versierd met kerstverlichting en de welbekende, gigantische kerstboom wordt op Rockefeller Center opgetuigd. Deze kerstboom trekt niet alleen vele toeristen, maar er worden ook kerstfilms opgenomen bij de boom. Grote kerstmarkten worden georganiseerd en ook Time Square is ongelofelijk indrukwekkend. Als New York al op je bucketlist stond: kerst is de perfecte gelegenheid!

Een bezoek aan de Kerstman

De stad Rovaniemi is een stad in Finland en ligt op de poolcirkel. Omdat de Kerstman oorspronkelijk uit Finland komt, hebben de Finse het dorpje Santa Claus Village bedacht. Dit dorpje ligt naast de stad Rovaniemi en is zeker een bezoek waard! Rovaniemi is dé stad om de feestdagen door te brengen. Het dorp waar de Kerstman heeft gewoond, het Noorderlicht, wintersport en een Huskytocht: mannen, er is geen stad waar je beter de feestdagen door kan brengen!

Kerst vieren bij jou om de hoek

Wil je de feestdagen niet in een land ver weg vieren, maar wel dezelfde sfeer behouden? Dan is de Nederlandse stad Valkenburg de plek waar je moet zijn! De Valkenburgse kerstmarkt is een van de grootste kerstmarkten in Europa en is echt een bezoek waard: de markt loopt namelijk in de grotten. En dat brengt veel sfeer! Naast de kerstmarkt is er elk jaar een kerstparade die veel bekijks trekt.

We hebben een aantal leuke kerstweetjes voor je op een rij gezet die voor iedereen interessant zijn!

Deel dit bericht:

Geef een reactie