Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/11/Dilemma-Klein.jpg

De meest voorkomende dilemma’s bij herenkleding

Wij hebben de antwoorden!

dilemma’s

Wanneer je het belangrijk vindt om er goed uit te zien maar je niet dagelijks bezig bent met mode, kan het zo zijn dat jij een aantal dilemma’s hebt als het gaat om kleding. 

Je vraagt jezelf bijvoorbeeld af of je wel of geen ondershirt aan moet of dat je wel of geen colbert aan moet. Wij helpen je op weg door een aantal dilemma’s te beantwoorden, zodat jij jezelf hier niet meer druk over hoeft te maken!

Doe je wel of geen ondershirt aan?

Wij raden aan om wel een ondershirt te dragen onder een overhemd of trui omdat het ervoor zorgt dat je overhemd of trui langer meegaat. Een ondershirt vangt niet alleen transpiratie maar ook deodorant op, zodat dit minder in je kleding terechtkomt. Een ondershirt onder een polo of T-shirt hoeft niet, maar kan natuurlijk wel als je dat prettig vindt.

Draag je een O-Hals of een V-Hals?

Voor zowel T-shirts als truien geldt dat je zowel uit een V-hals of O-hals kunt kiezen. Bij T-shirts zouden wij niet gaan voor een te diepe V-hals: ga voor bescheiden en houd dat borsthaar binnenboord. Ook ondershirts kunnen in beide uitvoeringen. Let hierbij wel op het volgende: draag je een ondershirt onder een overhemd? Dan wil je niet dat deze erg zichtbaar is. Een dun randje is prima, maar een dikke, hoog sluitende boord is uit den boze. Kies dus bij voorkeur voor een V-hals met dunne boord. Wanneer je een ondershirt onder een trui draagt, is het belangrijk dat de kraag aansluit bij de trui. Oftewel: een ondershirt met O-hals onder een trui met O-hals. Hetzelfde geldt voor een V-hals.

Neem je wel of geen button down kraag?

Met een button-down kraag bedoelen we de kraag van een overhemd waarbij er een knoop op de boord zit, waardoor die vastzit aan het voorpand. Kies bij een business overhemd niet voor een button-down kraag, maar bijvoorbeeld voor een wide spread kraag. Bij een casual overhemd kun je juist wel gaan voor button-down kraag!

Draag je wel of geen colbert?

Wij adviseren om op zoek te gaan naar een jasje dat bij je past. Of dat nu een blazer of een colbert is. Een jasje zorgt er namelijk voor dat je net even wat beter gekleed gaat. Je maakt vrijwel elke look netter door er een colbert of blazer bij te dragen. Een colbert is ideaal voor een belangrijke zakelijke meeting en een blazer weer voor een diner of borrel. Het belangrijkste is: draag een jasje waar jij je comfortabel bij voelt! Tip: hang je jasje in de gang in plaats van achterin je kast, zodat je hem vaker draagt.

Wanneer je in de winkel bent en je bent nog niet helemaal overtuigd van jouw kledingkeuze, kan je je altijd laten adviseren door onze mode adviseurs in de winkel! En mocht je nog een dilemma, vraag of opmerking wat betreft mode hebben, kan je een reactie onder dit bericht plaatsen. Dan beantwoorden wij ook jouw vraag!

In de volksmond is een colbert, een blazer of zelfs een kostuumjasje hetzelfde. Maar niets is minder waar. Wij vertellen je het verschil tussen een colbert en een blazer.

Deel dit bericht:

Geef een reactie