Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/09/Only-for-Men-Geldermalsen-Storemanager-Dennis-Swaneveld.jpg

Dennis wil verbinding maken met klanten in Geldermalsen “Van warm welkom tot vakmanschap tonen om een onvergetelijke indruk te maken.”

Dennis Swaneveld storemanager Only for Men Geldermalsen

Sinds begin september is Dennis onze nieuwe local hero in Geldermalsen. Tijdens zijn inwerktraject in Nieuwegein, stond Dennis al te popelen om zijn team te helpen met de seizoenswisseling. Hij is zelfs stiekem al een dagje naar Geldermalsen gegaan. “Ik wilde iedereen leren kennen, de collectie aanvoelen en zorgen dat we direct konden gaan aanpakken dit najaar. Zo kunnen wij nu een lekkere start maken en dat stapje extra doen voor onze klanten!”

Mode en werken met klanten is Dennis met de paplepel ingegoten bij het familiebedrijf Smit Mode. “Toen ik jong was, stond ik al de kledinghangers te wassen in de winkel. Jaren later ben ik me bezig gaan houden met de klantbeleving. Ook nu vind ik het meenemen van het team in de gehele klantreis belangrijk. Zo ga je als het ware een levenslange verbinding met de klant aan.”

Van warm welkom tot vakmanschap

Dat Dennis van aanpakken houdt is duidelijk. “Als je dit werk doet, moet je van mensen houden en oprechte interesse tonen om die verbinding met elkaar aan te gaan. Daarnaast moet de basis kloppen. Een schoon pand, een duidelijke en complete collectie, iemand die je welkom heet met een kop koffie en mensen met passie en kennis van hun vak. Daarna kan je extra stappen gaan doen voor de klant. Denk aan een ludieke actie om lokale klanten te verrassen of een aardigheidje in samenwerking met een van onze merken. Ook wanneer je meer kan vertellen over het merk of het product wat je verkoopt, kan dat veel doen voor een klant. Storytelling is immers ook belangrijk.”

“De basis in een winkel moet kloppen. Een schoon pand, duidelijke collectie, een warm welkom en mensen met kennis van hun vak. Daarna kan je extra stappen gaan doen voor de klant.”

Dat een positieve beleving en die stap extra zetten zijn uitwerkingen heeft, vindt Dennis mooi om te zien. “Eén van de vaste klanten kwam laatst met zijn zoon naar de winkel. Hij was altijd goed geholpen en wilde nu graag samen met zijn zoon een pak kopen voor zijn sollicitatie. Ook een moeder stuurde haar zoon naar ons voor zijn trouwpak. Zij wist dat wij hem, ondanks zijn lastige maten, er gewoon fantastisch uit konden laten zien. En dat is gelukt, daar doe je het toch voor?!”

Samen scoren

Zowel lokaal als in de winkel moet er een team staan die de winkelbeleving waar gaat maken. “Ik geloof erin dat je elkaar de klant moet gunnen en op lokaal niveau de klant moet bedienen met de gehele winkelstraat. Verkopen wij geen appeltjesgroene broek, maar een winkel verderop wel? Dan sturen we die klant gewoon naar de juiste plek om te vinden wat hij zoekt. Ook het team is belangrijk. Een superspits hebben is leuk, maar je hebt elkaar nodig om te scoren. Daarom vind ik het belangrijk dat het team elkaar goed kent, zodat ze een geoliede machine worden en de gezelligheid en energie op de werkvloer merkbaar is.”

Ook de samenwerking met de webshop ziet Dennis helemaal zitten. “De webshop en de marketing eromheen is voor ons als een extra etalage. Het is aan ons om de acties goed door te vertalen naar de winkel, zodat een online ervaring voor een klant naadloos aansluit op de offline ervaring.”

Fan van maatwerk en advies op maat

Een klant op de juist manier bedienen is maatwerk. “Ik draag zelf ook voornamelijk maatwerk pakken, want ik hou van rijke en luxe materialen. Niet iedereen heeft dat, en daarom is het de kunst om de juiste vragen te stellen aan de klant, zodat je deze klant leert kennen en hem kan geven wat hij zoekt. De man komt over het algemeen namelijk niet naar de winkel voor een trendkleur, maar om gekleed te worden. Dan is het aan ons om uit te vinden waarvoor hij gekleed moet worden en wat daar praktisch en qua stijl bij past, maar nooit zonder het verrassingselement uit het oog te verliezen!”

Heb je behoefte aan een verrassende nieuwe najaarsgarderobe? Dan kan je Dennis en zijn team vinden in bij Only for Men Geldermalsen. Ontdek een ruime collectie casual en geklede mode en diverse accessoires van topmerken. Direct je nieuwe aankoop laten vermaken zodat het nóg beter past? Dat kan gewoon terwijl jij wacht met een kopje koffie aan de bar.

Deel dit bericht: