Mode
Dit zijn de beste warme parka’s voor strenge winters

Dit zijn de beste warme parka’s voor strenge winters

Een stijlvolle én praktische jas? Dat willen we allemaal wel. De parka is dan dé jas voor aan jouw kapstok. Perfect voor de wintersport, tijdens een frisse wandeling of als je ‘gewoon’ veel buiten bent in het najaar. Krijg je het al warm van deze inleiding? Zo niet, zorgen onze favorieten daar wel voor!

Dit zijn de beste warme parka’s voor strenge winters

Wat een parka anders maakt dan andere jassen? Parka’s staan bekend om hun praktische karakter. Bestand tegen wind, regen én kou. Daarnaast zijn veel parka-jassen voorzien van verschillende (diepe) zakken en een warme capuchon. Die laatste kan je in sommige gevallen ook nog eens afritsen. Multifunctioneel dus deze jas.

1. Een warme én opvallende parka

Ga jij (nog) op wintersport? De Ice Pilot parka van PME Legend is een echte eyecatcher. Handig! Want zo ben jij altijd herkenbaar op de piste! De jas is lekker dik en door de verschillende jaszakken en capuchon, extra praktisch. Deze icon heeft een regular fit waardoor jij ook nog genoeg ruimte hebt voor een warme coltrui en overshirt. Want met lagen bibber jij zeker niet in die knisperende sneeuw. 🥶


Over warme truien gesproken… ben jij toe aan een nieuwe? Deze truien zijn een échte aanvulling van je garderobe!


2. Stijlvolle én warme winterparka

Ga jij het liefst voor een stijlvol, meer formeelmodel? De Daniel parka van Dutch Dandies sluit mooi aan. De praktische elementen van de parka (zoals de diepe zakken en warme capuchon) zijn subtiel aanwezig. Hierdoor krijgt de jas een elegante look en combineer je ‘m gemakkelijk met een casual chique outfit. Ga voor een nette jeans, wit overhemd en pullover. Zo kom jij stijlvol én warm aan op kantoor!

3. Dé jas voor de echte koukleum

Speciaal voor de echte koukleumen onder ons; de Krakatau QM370. Deze parka is waterafstotend én ook nog eens winddicht. Wat wil je nog meer?! Ook zal deze jas je warm houden tot wel min twintig! Daar kan echt geen Hollandse winter tegenop. Geen fan van de capuchon? Geen probleem, deze kan eraf. En als je bijvoorbeeld gaat fietsen doe je de zijritsen onderaan open voor wat meer bewegingsvrijheid. Lekker praktisch.


Tóch nog warme accessoires nodig om die winter door te komen? Bekijk hier onze favorieten!


4. De praktische parka's van PME Legend

Wil jij vooral een praktische winterjas? Ga dan voor Snowpack Icon 2.0 van PME Legend. Deze jas heeft verschillende diepe jaszakken, is ademend en toch winddicht. Ook is de capuchon gevoerd en zorgt de jas ervoor dat je alle warmte vasthoudt. Met deze ben jij klaar voor die winterse boswandeling!

5. Ga voor klassiek met Profuomo en State of Art

Nog twee van onze favorieten die we je niet willen onthouden zijn de parka’s van Profuomo en State of Art. Het échte klassieke model in een modern jasje. Te herkennen aan de lengte en waterafstotende stof. Deze parka’s zijn winddicht én stijlvol. En in een neutrale kleur makkelijk te combineren voor elke dag. Zo loop jij er met deze klassiekers warm en stijlvol bij!