Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/06/tenue-de-ville-heren.jpg

Zo draag je dresscode Tenue de Ville Maak indruk met een geklede look en rustige uitstraling.

tenue de ville dresscode tips

Tenue de Ville is een dresscode waarbij voornamelijk een pak gedragen word. Je vind deze dresscode tegenwoordig vaak terug op uitnodigingen van bijvoorbeeld bruiloften, openingen of een receptie. Tenue de Ville wordt vaak geassocieerd met een donker pak, bijpassende rustige stropdas, effen overhemden leren schoenen.

Waar komt de dresscode Tenue de Ville vandaan?

Van oudsher betekent de Franse dresscode simpel gezegd ‘stadskledij’. Vroeger droeg men dagelijks een donkerblauw, donkergrijs of zwart kostuum met een bijpassende stropdas. De stadskledij straalde rust uit. De kleuren die samen werden gedragen sloten daarom ook altijd bij elkaar aan. De outfit werd gedragen in combinatie met donkere, leren schoenen.

Tegenwoordig draagt men meer casual kleding in het dagelijks leven en wordt Tenue de Ville veelal gedragen voor speciale gelegenheden. Een houvast hierbij is vaak, hoe formeler het evenement is, des te donkerder het pak is wat gedragen wordt. Let wel, de aandacht moet altijd gaan naar de gastvrouw of-heer. Houd het dus subtiel en gebruik rustige kleuren in je outfit.

Tegenwoordige Tenue de Ville etiquette

Mode verandert met de tijd. Toch wordt ook bij deze dresscode nog steeds verwacht dat er een pak gedragen wordt. Wel mag deze tegenwoordig wat meer afwijken van het standaard of iets meer casual gedragen worden. Dit kan je bijvoorbeeld creëren met je stofkeuze. Kies voor een materiaalmix van wol en linnen voor een meer casual uitstraling. Het kostuum moet wel gedekt blijven en de look blijft altijd rustig. Ook de stropdas mag best een klein motiefje hebben, maar deze is subtiel en steekt niet teveel af van het kostuum.

Ook kan je een pak dragen met krijtstreep of subtiele ruit. Dit zijn klassieke, subtiele prints die momenteel weer veel in het modebeeld te zien zijn. Doordat het klassieke prints zijn, kunnen deze goed gedragen worden met een Tenue de Ville dresscode. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een stropdas met een streep of subtiele print. Zorg wel dat deze in kleur niet teveel afwijkt van het kostuum.

Zo draag je de dresscode meer casual

In sommigen gevallen mag het kledingvoorschrift ook iets meer casual gedragen worden. Hierbij wordt de stropdas achterwege gelaten en draag je een colbert in combinatie met een chino. Jullie lezen het goed heren, de stropdas bij Tenue de Ville is niet verplicht! Wel kan je de das op een formeler event beter op een later moment afdoen dan geen stropdas dragen. Ook kunnen er opvallendere kleuren gedragen worden. Voor dit seizoen kan je kiezen uit een brique, groen of petrol colbert. Twijfel je of je outfit passend is voor de gelegenheid, kies dan voor de meer geklede optie. Die stropdas kan je altijd later nog afdoen.

De finishing touch: accessoires!

Combineer je kostuum met leren of suède schoenen. Ga hierbij voor een donkere kleur, of kies voor cognac om je outfit wat meer kleur te geven. Als je met de schoenen een twist aan je outfit aan wilt brengen, kies dan misschien voor een monk schoen. Dit is een schoen met gesp. De schoen en riem zijn daarnaast altijd op elkaar afgestemd.

Meer over de dresscode Tenue de Ville? Kijk dan even mee met onze collega Mike.

Meer over dresscodes? Lees: “Zo draag je dresscode Summer Chic.” of “Zo kleed je je smart casual.”

Deel dit bericht: