Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/03/blog-dresscode-1.jpg

Dresscodes voor een bruiloft: wat trek je aan?

Lees hier meer over de bruiloft dresscodes voor mannen!

Heb je een uitnodiging voor een bruiloft ontvangen of wil je zelf een bruiloft geven met dresscode?  Geen idee wat het thema moet worden, wat dit thema inhoudt of wat je hierbij aan moet?  Dan is deze blog over heren dresscodes ideaal voor jou. 

Ontdek wat de verschillende bruiloft dresscodes inhouden en welke outfit je kan aantrekken naar deze speciale gelegenheid. Wij vertellen je meer over de vijf meestvoorkomende thema’s!

Tenue de Ville

De dresscode Tenue de Ville komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Eerder stond Tenue de Ville bekend als een chique en formeel thema. Letterlijk betekent het: kleding die je naar de stad draagt oftewel stadskledij. Tegenwoordig wordt Tenue de Ville omschreven als een nette dresscode met een casual twist. Deze dresscode komt regelmatig voor op bruiloften en wordt vaak voor overdag gekozen.

Maar wat trek je nu precies aan? Bij een Tenue de Ville bruiloft outfit is het gebruikelijk dat je subtiel en netjes gekleed bent. Hierbij wordt geadviseerd om geen opvallende outfit of accessoires te dragen. Doorgaans dragen heren bij de dresscode ‘Tenue de Ville’ een effen blauw of grijs pak met een stropdas. Een zwart pak is bij deze dresscode is minder gebruikelijk dus daar kun je beter niet voor kiezen.

Summer chic

Summer chic is een dresscode die de laatste jaren steeds bekender is geworden bij bruiloften. Vaak wordt dit thema gekozen voor trouwerijen midden in de zomer, wanneer het lekker warm is. Summer chic is een zomerse en informele dresscode met een chique twist.

Meestal word je bij summer chic in een pak verwacht. Denk er aan dat je bij een summer chic bruiloft lichte kleuren of pasteltinten draagt. Vaak wordt er gekozen voor een outfit van een luchtige stof, zoals katoen of linnen. Accessoires maken bij deze dresscode je outfit helemaal af. Denk hierbij aan een zonnebril, linnen sjaal of hoed.

Cocktail attire

De dresscode cocktail attire is eigenlijk makkelijk gezegd ook wel cocktail. Dit kledingvoorschrift komt  regelmatig terug op bruiloft uitnodigen. Cocktail attire is een semi- formele of feestelijke dresscode. Bij deze bruiloft outfit mag je wel een beetje uitpakken maar wees subtiel.

De dresscode cocktail voor heren is simpel en klassiek en je bent hierbij redelijk vrij in je keuze. Wel zijn er als man wel een aantal dingen waar je op moet letten. Bij deze dresscode draagt men doorgaans een donker pak met stropdas of smoking. Ook is het mogelijk, bij een iets informelere bruiloft, dat je een pantalon met overhemd kan dragen. Gezien het seizoen kun je natuurlijk ook kiezen voor lichte kleur of een printje.

Black tie & White tie

Black tie en white tie zijn veel voorkomende dresscodes voor speciale gelegenheden. Vandaar dat deze dresscodes voor mannen bij bruiloften ook niet uitgesloten kunnen worden. Black tie en White tie zijn de meest chique kledingvoorschriften. Vaak worden deze thema’s gebruikt voor speciale gelegenheden in de avond. Let op: draag bij deze dresscodes nooit een horloge, dit kan namelijk ongepast gevonden worden.

White tie is de formeelste van de twee. Hierbij wordt van je verwacht dat je een zwart rokkostuum draagt met daaronder nette lakschoenen. Deze dresscode staat ook wel bekend om zijn luxe uitstraling. Vandaar dat je outfit exclusieve en bijzondere details mag hebben. Als accessoire draag je bij deze dresscodes een witte vlinderdas om jouw outfit compleet te maken.

De dresscode black tie voor heren komt vaker voor dan white tie. Bij een trouwerij met een black tie thema draag je als man een smoking met een zwarte vlinderdas. Onder je smoking draag je nette lakschoenen. Voor een genodigde is het bij een black tie dresscode makkelijker om een geschikte outfit te vinden omdat het duidelijk is wat er verwacht wordt. Heb jij nog geen smoking in je kast liggen? Bekijk dan hier alle smokings! Naast smokings hebben wij ook een ruim aanbod aan pakken.

Kun je meer hulp gebruiken bij je outfitkeuze? In de winkels van Only for Men helpen ze je hier graag mee verder! Vind hier de dichtbij zijnde winkel bij jou in de buurt.

Deel dit bericht:

Geef een reactie