Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/06/schoennen-.jpg

Echte mannen dragen loafers! Zo combineer je stijlvolle loafers voor heren.

Wij mannen hebben over het algemeen niet zo veel schoenen in onze garderobe als onze vrouwen. Toch is het voor de stijlvolle man niet verkeerd om keuze te hebben uit verschillende paren herenschoenen. De keuze van je schonen maakt je outfit namelijk compleet. Wij vinden dat loafers écht niet kunnen ontbreken bij je schoenencollectie en vertellen je waarom.

Loafers voor heren: elegante schoenen met klasse! Waar komt de loafer vandaan en bij welke outfits combineer je deze schoen? Kies jouw favoriete stijl en ontdek de geschiedenis van de loafers!

Loafers al eeuwen modieus

Het verhaal van loafers begint al in 1847. In dit jaar wordt de eerste loafer, de Wildsmith loafer, ontworpen in Londen. Het doel van de allereerste loafers voor heren was vooral praktisch: de Engelse aristocraten eenvoud bieden. Zo konden zij gemakkelijk en snel een wandeling over hun landgoed maken.

Pas jaren later wordt de loafer bekend bij het grote publiek, met dank aan de Noorse schoenmaker Nils Gregoriusson Tveranger. Door zijn in Engeland opgedane inspiratie werd de loafer in 1930 verspreid door heel Europa. Twintig jaar later, in 1950, werd ook Amerika veroverd door deze instappers voor heren. Of het een succesverhaal is? Daar is geen twijfel over mogelijk: loafers voor heren zijn een wereldwijd succes!

Combineren en imponeren

Loafers kun je combineren met drie stijlen: casual, smart casual en chic. Ga je naar de stad met vrienden en houd je van een stoere uitstraling? Kies dan voor de casual stijl. Je combineert de loafers met een mooie jeans en stijlvolle polo. En in de zomermaanden kun je ze zonder zorgen dragen onder je korte broek. Let wel op: loafers zijn pas écht elegant en stijlvol als je de sokken die je draagt niet ziet!

Wil je iets netter voor de dag komen, maar je nog niet in je pak hijsen? Kies dan voor de smart casual stijl en combineer je loafers met een chino en trendy overhemd. Het is bij deze stijl wel belangrijk dat je loafers opvallen. Onze tip? Kies bij een lichte chino een donkere loafer en bij een donkere chino een lichte loafer. En wees niet bang de broekspijpen van je chino om te slaan, je mag best een beetje huid zien.

Als laatste kun je kiezen voor de chique stijl. Dit betekent niet dat je loafers kunt combineren bij je driedelige pak! Combineer voor de chique stijl de loafers voor heren met een nette pantalon en een sportief colbert, maar laat vooral je stropdas thuis. De kleuren van je pantalon en colbert verschillen van elkaar, zodat het je outfit nét even iets informeler maakt. De chique stijl: een ideale keuze voor mannen met liefde voor het colbert. Kies jouw favoriete stijl, combineer je loafers met een passende outfit en imponeer je vrienden, familie, collega’s én voorbijgangers!

Ben je meer liefhebber van sneakers? Lees hier meer over de sneakertrends van 2019!

Deel dit bericht: