Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/10/APK-Overhemd-Klein.jpg

Een APK voor je overhemd

Hoe houd je je hemden zo lang mogelijk mooi?

APK Overhemd

Een overhemd is voor veel mannen de basic van hun kledingkast. Ze worden veel gedragen op het werk maar ook in de vrije tijd.

Zoals voor elk kledingstuk geldt; alles wat je vaak draagt, moet je onderhouden. Wij vertellen je hoe je dat doet voor je overhemden.

Basisregels

Er zijn een aantal basisregels bij het care-your-garment principe. Houd je tijdens het wassen altijd aan deze regels:

  • Houd je aan de wasvoorschriften.
  • Verwijder (voor zover dit kan) de knopen, doe het boord omhoog en het hemd binnenstebuiten.
  • Zorg ervoor dat de wasmachine niet te vol is.
  • Zodra het hemd is gewassen, droog het dan op een hanger en maak bij een button-down de boord weer vast bij de knoopjes. Wring het hemd níet uit!
  • Vermijd bij het strijken de hoge temperaturen. Hoge temperaturen zijn funest voor het boord en de manchet.

Naast deze regels voor het wassen, zijn er nog meer zaken waar jij op moet letten als jij jouw overhemd perfect wilt onderhouden.

Hoe houd je je witte overhemden wit?

Het klinkt lastig, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. Houd je aan bovenstaande basisregels, maar zorg er vooral voor dat het witte hemd bij andere witte kledingstukken in de wasmachine zit.

Hoe voorkom je vlekken bij de oksel?

Mannen werken hard en dat is soms terug te zien in het overhemd dat ze dragen. Gelukkig is óók daar een oplossing voor. De vlekken onder de oksel worden veroorzaakt door een reactie van de aluminiumdeeltjes van je deodorant en het zout in zweet. Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem. Allereerst is het verstandig op zoek te gaan naar een deodorant zonder aluminiumdeeltjes. Wacht vervolgens tot de deo is opgedroogd, voordat je het overhemd aantrekt. Daarnaast kan het helpen een ondershirt te dragen waardoor je eerst zweet in het shirt in plaats van in je overhemd.

Wat te doen met koffievlekken?

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Na een gehaaste ochtend, eindelijk op kantoor met een heerlijke kop koffie.. en dan valt je koffie over je heen. Trek in dat geval je overhemd zo snel mogelijk uit en laat hem weken in koud water. Mocht dat onverhoopt niet goed genoeg werken, behandel het hemd dan met een reinigingsmiddel en laat dit 30 minuten inwerken, voordat je het in de wasmachine gooit.

Ben je een levensgenieter?

Een goed glas wijn. Heerlijk op de vrijdagmiddag, in het weekend of per ongeluk doordeweeks. Helaas gaat het soms mis en belandt de wijn op je overhemd. Maar don’t worry, het is op te lossen. Verspreid wat zout op de wijnvlek (dit zorgt ervoor dat de wijn absorbeert) en spoel het uit met warm water. Gooi hem daarna in de wasmachine.

Ben je nog op zoek naar het juiste overhemd? In deze blog geven we je een minicursus overhemden.

Deel dit bericht:

Geef een reactie