Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/10/Carrièreswitch-Klein.jpg

Een carrièreswitch maken: hoe doe je dat?

Met deze tips maak jij met gemak die grote stap!

Carrièreswitch

Ga jij met tegenzin naar het werk of is dit gewoon niet jouw droombaan? Dan is het tijd voor een carrièreswitch. Maar dat is iets lastiger dan je denkt: het vraagt veel moed, zelfinzicht en doorzettingsvermogen.

Een carrièreswitch is een grote uitdaging op zich. Vraag jezelf eens af: wat wil je echt? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om jou te helpen met die grote stap.

Welke aspecten zijn belangrijk bij het zoeken

Bedenk goed welke aspecten belangrijk zijn bij jouw zoektocht. Wat wil je en wat kan je? Wat is jouw doel in het leven? Wie ben je en wat past bij jou? Het zijn allemaal vragen waarvan het antwoord belangrijk is bij het zoeken naar een nieuwe baan. Er is nog één vraag die vaak vergeten wordt, maar net zo belangrijk is: wat houd je tegen? Het vereist veel van je om deze vragen eerlijk te beantwoorden, maar zo leer je jezelf beter kennen. En dat is erg belangrijk bij een carrièreswitch.

Gebruik je netwerk

Via familie, vrienden en kennissen kan je in contact komen met mensen die een baan hebben die jou aanspreekt. Zorg er ook voor dat je een LinkedIn profiel hebt. Als je deze al hebt, pas deze dan aan. Laat de ervaringen zien die bij je carrièreswitch passen en vraag om aanbevelingen van (oud) collega’s. Je kan ook nog je aangepaste CV achterlaten bij een vacaturebank. Veel werkgevers zoeken via vacaturesites naar nieuw personeel.

Begin voor jezelf

Als je dan toch van baan verandert, kan je eventueel ook voor jezelf gaan beginnen. Wanneer je een bepaalde competentie of vaardigheid hebt die geld waard is, kan je jezelf in laten huren als zzp’er. Het kan wel even duren voordat er geld binnenkomt. Maar dan doe je wel iets wat je leuk vindt.

Denk aan je financiën

Wanneer je aan een nieuw beroep begint, is je inkomen mogelijk lager dan nu. Bereken daarom goed uit wat je minimaal nodig hebt om rond te komen. Bedenk ook wat je op termijn wilt verdienen en of het reëel is. Je kan ook alvast wat extra geld sparen als het nodig is. Zorg ervoor dat je carrièreswitch niet (te veel) financiële problemen geeft.

Ben jij al bekend met de meest foute kantooruitspraken? Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet!

Deel dit bericht:

Geef een reactie