Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/06/marokko.jpg

Een rondreis door Marokko

Dit zijn de mooiste plekken voor jouw vakantie in Marokko.

Een vakantie in Marokko wordt de laatste jaren steeds populairder. En dat is meer dan terecht. Het land ligt slechts op een kleine vier uurtjes vliegen en kent een compleet andere natuur en cultuur. De hoogste tijd om het land goed te leren kennen: dit zijn de mooiste steden, kloven en stranden van Marokko.

Marokko kent talloze mooie plekken. Een rondreis door Marokko biedt jou de mogelijkheid veel méér te zien van het land dan alleen de plaats van je hotel. Rijd met ons mee langs de mooiste plekken van het land en geniet van je perfecte vakantie in Marokko!

Casablanca en Rabat

Je rondreis door Marokko begint in Casablanca, één van de grootste steden van het land en tegelijkertijd de plaats waar jij je naartoe gevlogen bent. Casablanca heeft naast een enorme markt ook de grootste moskee van Marokko: de Hassan II Moskee. De moskee is zelfs één van de grootste moskeeën ter wereld.

Na het bezichtigen van het indrukwekkende Casablanca rijd je door naar hoofdstad en Koningsstad Rabat. Hier loop je door kleine, blauwe straatjes en geniet je van het lokale gerecht refisa. Zo zie je in een paar dagen veel van de prachtige Marokkaanse cultuur en maak je kennis met de overheerlijke Marokkaanse keuken!

Meknes en Fez

Één van de vier Marokkaanse Koningssteden is Meknes, een kleine stad, ideaal voor een moment van ontspanning. Je komt binnen via één van de stadspoorten en op het plein is er volop gezelligheid en voldoende tijd voor een lekker drankje en een goede lunch.

Eenmaal Meknes bezocht te hebben is het tijd voor de oudste Koningsstad van Marokko: Fez. De lange en rijke geschiedenis is overal in de stad terug te zien. Het voelt hier écht alsof jouw rondreis door Marokko honderden jaren gelden plaatsvond. Bezoek de medina, maar neem een gids mee: verdwalen doe je eenvoudig!

De woestijn en kloven

Vanaf Fez kun je via het Atlasgebergte doorreizen naar Merzouga. Je rondreis door Marokko is niet compleet zonder het zien van de immens grote woestijn! Onze aanrader? Overnacht in een traditionele tent en geniet van de indrukwekkende sterrenhemel.

Vanuit de Erg Chebbi woestijn reis je via de Todrakloof door naar de Dadeskloof. De natuur is hier erg indrukwekkend en vanuit je auto is er veel te zien. Als je doorrijdt naar het kleine plaatsje Aït Benhaddou, vind je een ‘Kasbah’: een typisch Marokkaans bouwwerk. Hier is veel opgenomen voor series en films. Herken jij deze plek van Game of Thrones, Prince of Persia of Gladiator?

Marrakech

Na de indrukwekkende woestijn reis je door naar de laatste en misschien wel de bekendste Koningsstad: Marrakech. Overal waar je loopt in Marrakech vind je levendige markten: de ‘souks’. De souks zijn een genot voor je neus én je ogen, dus geniet van de geuren en kleuren en laat je verwennen door lokale cous cous en Marokkaanse thee!

Agadír

We eindigen de rondreis door Marokko natuurlijk met ontspanning aan het strand. Agadír is de bekendste kustplaats van het land en kent naast de schone zee en mooie stranden ook voldoende cultuur. Zo kun je shoppen op de boulevard en kun je heerlijk dineren in één van de vele restaurants. In Agadír is het altijd gezellig druk en kom je heerlijk tot rust aan het water: dé ideale afsluiting van jouw perfecte vakantie in Marokko!

Ben je meer liefhebber van Italië? Breng Italië dan naar je huis met het recept van deze topcocktail!

Deel dit bericht: