Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/11/peaky-blinders-Klein.jpg

Fans opgelet: er komt een Peaky Blinders film!

We kunnen haast niet wachten!

Peaky Blinders film

Peaky Blinders, wie kent de serie niet? Wij zijn er helemaal weg van! Deze serie is perfect om ’s avonds (in je mancave, natuurlijk) samen met een paar vrienden te kijken.

Steven Knight heeft deze serie van de grond gebracht en wij zijn er dankbaar voor. Maar er gingen al een tijdje geruchten rond over een eventuele film. Nou, het is bevestigd: de officiële Peaky Blinders film is in productie!

De serie

In 2013 kwam de serie van Steven Knight voor het eerst op televisie. Peaky Blinders speelt zich af in 1920 in het rauwe Birmingham, Engeland. Thomas Shelby en de bende worden na de Eerste Wereldoorlog zonder enige opleiding of psychische hulp terug in de samenleving gedumpt. Probeer er dan maar eens boven op te komen. De criminele bende raakt steeds meer verzeilt in een moeras van bankovervallen, corrupte politiekorpsen en criminele rivalen.

De échte Peaky Blinders

Wist je al dat de Peaky Blinders echt bestonden? De echte Peaky Blinders bestonden alleen niet in het jaartal uit de serie. Nee, toen waren ze al gevlucht naar het platteland voor de enige echte Billy Kimber. Jawel, hij bestond dus ook echt. De echte Peaky Blinders leefden rond 1890 en deze bende bestond voornamelijk uit jongens tussen de twaalf en negenentwintig jaar! Het was in die tijd vreemd dat bendeleden zo netjes gekleed waren. Hierdoor kregen ze dan ook hun naam: Peaky ‘peak’ staat voor de klep van hun petten en ‘Blinder’ staat voor oogverblindend.

De film

De maker van deze hitserie, Steven Knight, is momenteel nog het script voor de Peaky Blinders film aan het schrijven. Hoofdrolspeler Cillian Murphy, die Thomas Shelby speelt, heeft aangegeven dat Knight al een aantal grootse ideeën had voor het plot van de film. Omdat het script nog niet af is, kan er nog niks gezegd worden over het plot en de cast. Toch had Murphy een paar subtiele hints laten vallen waardoor wij denken dat we hem in de film terugzien als Thomas Shelby! Hoe gaaf zou dat zijn?

Ben jij ook een Peaky Blinders fanaat en wil je je graag kleden als de hoofdrolspelers? Wij vertellen je hoe jij je kan kleden als de echte Peaky Blinders!

Deel dit bericht:

Geef een reactie