Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2017/09/Frituren-klein-1.jpg

Frituren voor gevorderden

Wat kun je nog meer met de frituurpan?

De frituurpan is je grootste vriend: maar wat kan je er nog meer mee dan er friet en frikandellen in frituren? Tegenwoordig zie je steeds vaker dat onze bekende frituurpan niet alleen meer wordt gebruikt om de bekende snacks uit de friettent thuis te maken. Er zijn veel meer dingen mogelijk. Hieronder staan een paar recepten die makkelijk en zeker de moeite waard zijn!

Hartige oliebol met broccoli, spek en kaas
Wil je een keer iets ander proberen dan de standaard oliebol met kerst? Of heb je gewoon zin in een goeie snack? Deze hartige oliebol is dan precies wat je nodig hebt! Het klinkt misschien een beetje apart: broccoli in een oliebol, maar het is zeker de moeite waard. De combinatie tussen spek en kaas is voor veel mensen al reden genoeg om het te eten. De broccoli zorgt net voor dat extra beetje smaak en maakt het ook nog een stukje meer verantwoord.

De hartige oliebol maak je hetzelfde als een gewone oliebol, alleen voeg je bouillon en de extra ingrediënten toe aan het beslag en natuurlijk laat je de suiker weg.

Oranje pompoen chips
Dit recept is ideaal voor wanneer oranje speelt, maar kan eigenlijk het hele jaar door gegeten worden. Deze snack is bovendien ook nog gezond en geschikt voor de vegetariërs onder ons. Deze oranje pompoenchips heb je in een handomdraai gemaakt en kunnen zowel koud- als warm gegeten worden. Het enige wat je hoeft te doen is de zaadlijst te verwijderen, de pompoenparten in dunne plakken te snijden en het in de frituurpan doen. Na ongeveer drie minuten frituren zijn ze gaar. Bestrooi ze met zeezout en salie voor de finishing touch!

Zelfgemaakte kibbeling
Ken je dat wanneer je kibbeling mee wilt nemen voor thuis, maar wanneer je de zak opent de kibbeling helemaal niet meer zo knapperig is? Het is daarom net zo makkelijk en lekker om hem zelf thuis te maken. Kibbeling wordt van origine gemaakt van kabeljauw, maar je kunt ook andere vissoorten gebruiken als:  pollak, heek, schelvis, wijting of koolvis. Gebruik viskruiden om de vis op smaak te brengen. Na slechts 5 minuten frituren heb je je zelfgemaakte kibbeling op je bord. Verser dan dit kan echt niet.

Wil je naast je eigen snacks, je eigen biertje brouwen? Lees in deze blog hoe je eenvoudig zelf bier maakt met de MiniBrew.

Deel dit bericht:

Geef een reactie