Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/plezier-op-werk-Klein.jpg

Ga jij nog met plezier naar je werk?

Deze signalen vertellen dat het tijd is voor iets nieuws!

werk

Iedereen heeft wel eens een dag waarop je geen zin hebt om naar kantoor te gaan. Maar als je vaker met negatieve zin naar je werk gaat dan met positieve, dan is het misschien toch tijd om op zoek te gaan naar iets nieuws!

In deze blog vertellen we je de signalen die je laten inzien dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Probeer niet te lang te blijven in hangen in iets waar je niet gelukkig mee bent, maar ga die nieuwe uitdaging ook echt aan!

Je slaat de ochtend graag over

Snel uit bed komen is verleden tijd en het bed ligt zo veel lekkerder dan die bureaustoel. Als je ’s ochtends je bed niet uit kunt komen, dan is dat geen goed teken. Wel is het een teken dat het misschien tijd is voor iets nieuws.

De zondag bestaat uit zelfmedelijden

Wakker worden op de zondag en direct denken dat morgen die vreselijk maandag is waarbij je weer naar je werk moet. Daardoor besteed jij jouw hele dag op de bank om Netflix te kijken met een grote zak popcorn of chips.

 17.00 uur, weekend en vakantie

Zijn 17.00 uur, het weekend en de vakantie de enige punten waar je naartoe werkt? Het leven moet leuk zijn: doordeweeks, op het werk, in het weekend én vakantie. Probeer er altijd een klein feestje van te maken.

Fantaseren over later

“Wat als ik later daar ga werken?” Fantaseer niet over later, maar maak het waar. Je leeft nu, maak daar ook gebruik van. Als jij merkt dat je blijft fantaseren over de toekomst, moet er een alarmbel gaan rinkelen.

Reistijd

Eerst waren die 45 minuten reizen een piece of cake, maar nu lijkt het een hele opgave. De reistijd is een grote ergernis geworden en je ziet er elke ochtend tegenop om in de auto te stappen.

Blue Monday

Elke maandag lijkt een Blue Monday te zijn en je kijkt hier op vrijdagmiddag al tegenop. Daarnaast word je al chagrijnig op het moment dat een familielid vraagt hoe gaat het bij jou op het werk. Stop hiermee en kom uit die sleur!

Als deze punten allemaal voor jou gelden, ga dan goed nadenken dat je wil. Natuurlijk heeft iedereen wel eens last van de bovenstaande punten, maar constant in geen goed teken. Ga in gesprek met je baas of een loopbaancoach, want al deze punten wijzen erop dat je niet op je plek zit. Begin een nieuwe studie of maak een carrièreswitch, maar ga niet verder in deze sleur.

Deel dit bericht:

Geef een reactie