Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/05/schoen-blog.jpg

Greve schoenen: hoe worden ze gemaakt? Wat is het geheim van deze exclusieve schoenmakerij?

Keurige maatschoenen van ongelooflijk hoge kwaliteit: Greve is sinds 1898 een bescheiden en tegelijkertijd de meest exclusieve schoenmakerij van Nederland. Hoe worden deze schoenen gemaakt en wat maakt ze zo exclusief? Je leest het hier!

Wat begon als een kleine schoenmakerij in Waalwijk opgericht door Hermanus Greve, is inmiddels uitgegroeid tot het exclusieve merk van vandaag de dag: Greve. Een perfecte collectie schoenen en riemen voor de modebewuste man die graag een stijlvolle en modieuze outfit draagt, van de allerhoogste kwaliteit. Ontdek welk productieproces Greve schoenen doorlopen voordat jij ze shopt in de winkel!

Van kalfshuid tot schacht

Het begint bij het zorgvuldig uitkiezen van het juiste leer. Greve kiest voor kalfsleder, afkomstig uit de Alpen; daar is geen prikkeldraad en leven de dieren gezond!

Vervolgens bepaalt de snijmeester welke delen van het kalfsleder geschikt zijn voor de verschillende onderdelen van de schoen en snijdt hij deze zorgvuldig en met precisie uit. Er worden tot wel zes Greve schoenen gesneden uit één goede huid!

Na het snijden worden alle randen dunner gemaakt waardoor ze vloeiender overlopen bij de stiknaden. We noemen dit schalmen. Schalmen zorgt ervoor dat jij geen drukpunten hebt in je Greve schoenen en het resulteert in een sierlijk bovenwerk. Als al deze processen doorlopen zijn, is het een kwestie van de bovendelen aan elkaar stikken: de schacht is gevormd!

Van schacht naar schoen

De schacht is klaar; tijd voor het zwikken! Tijdens het zwikken worden tientallen spijkertjes handmatig om de leest gespannen, om het ontwerp van de schoen optimaal te behouden. De werkplaats van Greve is één van de laatste werkplaatsen wereldwijd waar nog handmatig wordt gezwikt. Handwerk is nog altijd superieur aan machineproductie!

Na het zwikken wordt de zool aan de schacht genaaid en wordt er een laag vloeibare kurk in de binnenzool geplaatst. Hierdoor ontstaat er een eigen voetbed en optimale voetdemping. Het is alleen nog de loopzool vastnaaien en de Greve schoen is geboren!

Van schoenen naar stijl

De Greve schoenen moeten nu alleen nog gevormd worden naar de perfecte stijl. Eerst wordt de zool in de juiste vorm van de leest geperst, daarna wordt het overbodige materiaal weggewerkt en aansluitend doorstaat de Greve schoen een speciaal finish-procedé, waarbij de schoencrème laag-voor-laag op de natuurlijke leerhuid wordt aangebracht. Greve schoenen: de beste producten, bewerkt door écht vakmanschap, met liefde voor het eindresultaat!

 

Meer leren over merken? Kijk dan eens naar onze blog over de polo’s van Ralph Lauren! 

Deel dit bericht: