Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/07/trui-over-overhemd.jpg

Zo draag je de trui over je overhemd Maak indruk met de trui-overhemd combinatie!

Trui op je overhemd dragen tips

Je trui over je overhemd dragen saai of alleen weggelegd voor de écht klassiek geklede mannen? Welnee! Met een goede trui over je favoriete overhemd vijzel je jouw stijl gemakkelijk op. Wij vertellen je hoe.

Zeker in de lente- en zomermaanden kan het in de avond nog flink afkoelen. Dan is het ideaal om in de avond een trui over je overhemd te kunnen dragen.

Welke trui over overhemd?

Welke trui je kiest om op je overhemd te dragen, hangt af van de stijl waarvoor je gaat. Het liefst draag je een ronde hals en eventuele grovere breisels wanneer je voor een casual look gaat. Een niet te diepe V-hals met een fijn breisel of een opengeritste kraag van een schipperstrui is ideaal voor een zakelijke look.

Onze tip voor de mannen met een iets voller gezicht of kortere nek: kies een trui met V-hals. Dit maakt je nek optisch nét iets langer. De O-hals is perfect voor de man met een iets smaller gezicht. Heb je toch behoefte aan een O-hals terwijl je een voller gezicht hebt? Geen paniek, dit kan gewoon zolang de hals maar niet te hooggesloten is. Let er ook op dat de punten van je kraag onder de trui vallen. Dit straalt verzorgdheid uit. Hier is een overhemd met een button-down kraag bijvoorbeeld ideaal voor.

Trui op overhemd: de casual manier

In een casual look kan je voor print kiezen. Bijvoorbeeld een overhemd met een ruit of streep in combinatie met een effen trui. Draag je een effen overhemd? Dan kan je bijvoorbeeld juist een logoprint op je trui dragen. Een denim overhemd werkt ook prima in een casual versie van deze combinatie. De onderkant van je overhemd mag onder je trui vandaan komen. Dat geeft een nonchalante en stoere look. Maak af met een goede jeans en sneakers, boots of loafers.

Klassiek of zakelijk je overhemd onder je trui

Houd je het netjes en formeel? Kies dan een donkere trui met een effen overhemd of kies een pastelkleur in combinatie met een wit overhemd. Probeer heftige kleurencombinaties te vermijden, een wit hemd staat immers bij bijna iedere effen trui. Je overhemd mag absoluut niet een maatje te groot zijn, dit zie je door de trui en staat slordig en onverzorgd. Draag geklede schoenen en een pantalon of chino om je outfit compleet te maken.

Meer weten over het perfecte overhemd? Lees onze minicursus overhemden.

Deel dit bericht: