Mode
Schipperstrui dragen heren tips

Schipperstruien:

zo combineer je deze half-zip sweater

Warm blijven in de winter? Dat betekent wat ons betreft niet dat jij vormloos wol draagt. Wij gaan namelijk voor een stijlvolle schipperstrui - van welk materiaal dan ook. Zo’n stoere variant met knopen of een rits. En die nieuwe toffe trui in je garderobe draag je zo.

Rode schipperstrui heren

Niet zeker wat een schipperstrui is? Nou, even snel die uitleg dan. Schipperstruien werden – zoals de naam al doet vermoeden – gedragen door stoere zeebonken. De opstaande boord hield immers de nek warm, maar de halve rits zorgde ook voor de nodige verkoeling. Deze trui is daarom ook wel bekend als de half zip sweater. De moderne varianten zijn van verschillende materialen zoals fleece of superzacht merinowol.

1. Carrièretijger? Ga voor een grijze schipperstrui (wol-mix)

Comfortabel, warm én netjes? Meer heb je bijna niet nodig. Draag een dunner model schipperstrui van wol over een overhemd. Met een stropdas wordt het geheel supernetjes. Dat is nog eens wat anders dan het eeuwige pak of dat stoffige colbert. Laat die maar in de kast dit keer. Jouw grijze half-zip combineer je met een fijne chino en stijlvolle gespschoenen in luxe suède.

2. Schipperstruien stoer dragen: zoals ze bedoeld zijn

Een echt ouderwetse schipperstrui is vaak voorzien van een gebreid detail of zelfs een nordic print. Ga voor een basic kleur zoals zwart, antraciet of blauw. En draag een goed basic shirt onder je trui. Zo voorkom je dat de stevige stof eventueel gaat kriebelen. Deze look maak je uiteraard af met stoere, maar klassieke, brogue boots. Komen ze je bekend voor? Klopt, ze zijn namelijk gebaseerd op de nette schoen.


Klaar voor warme voeten deze winter? Deze boots worden jouw nieuwe favorieten.


3. Trendy: de half-zip sweater

Liever een comfortabele sweatstof schipperstrui? Check! De bruine kleur is gemakkelijk te combineren met andere basics, zoals een wit T-shirt of een goede, donkere jeans. Extra mooi meegenomen is dat deze sweater ook in grote maten beschikbaar is. Laat het wit van je T-shirt terugkomen in je sneakers om je look een geheel te maken.

4. Schipperstrui met knopen

Nog een klassieker binnen de schipperstruien, de knoopsluiting. Good to know: Een trui met knopensluiting wordt ook wel een Bretonse trui genoemd. Draag ook deze klassieker met een net overhemd. Combineer deze stoere trui met een nette, effen pantalon voor een mooi contrast in je look. Je wordt gegarandeerd nagestaard door je crush of partner. 😉