Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/11/Pochetten-combineren.jpg

Pochet regels: Zo hoor je de pochet te dragen Een kleine accessoire met een grote impact.

Zo draag je de pochet

Pochetten zijn een bekend accessoire voor heren, maar de kans is groot dat je er nog nooit een gedragen hebt of het wellicht niet goed durft. Een pochet in een jasje kan zowel zakelijk, feestelijk als casual gedragen worden. Het straalt lef en stijl uit, dus wat ons betreft onmisbaar in jouw garderobe!

Wij hebben de “pochet etiquette” voor je op een rijtje gezet, zodat jij altijd weet dat jij er altijd stijlvol bijloopt.

Wat is een pochet?

De pochet wordt ook wel lefdoekje genoemd en is een gevouwen decoratief doekje van katoen, linnen of zijde in de borstzak van je colbert of kostuum. Vroeger werd deze vierkante doek gebruikt door arbeiders om het zweet mee van hun hoofd te vegen, maar begin 20ste eeuw maakte witte pochetten een comeback bij stijlvolle mannen in smoking. Veel later pas kwamen de andere materialen, kleuren en prints. Het doel? Dat jij er verdraaid goed uitziet! Niets meer, niets minder.

Onthoud dat een pochet niet gebruikt wordt als zakdoek. In een stijlnoodgeval kan je een schone katoenen zakdoek wel gebruiken.

Welke kleur pochet moet ik dragen?

De kleur van jouw lefdoekje hangt enorm af van de gelegenheid waarvoor je dit item wil dragen. Zo dien je een smoking altijd met een witte pochet te dragen en zijn er ook regels voor zakelijke outfits.

Zakelijke outfit met wit pochet

De pochet in een zakelijke outfit

Zowel je overhemd als je pak, stropdas en pochet dienen in een zakelijke outfit op elkaar afgestemd te zijn. Linnen of zijde is hiervoor perfect. Een zakelijk pak is vaak zwart, grijs of donkerblauw wat combineren gemakkelijker maakt. Zo kan je met de styling voor een veilig neutraal kleurenpalet gaan en zwart combineren met wit. Met een grijs pak kan je monochroom te werk gaan en alles in dezelfde kleurtint dragen. Wil je wat meer lef tonen? Dan kan je een aangrenzend kleurenschema toepassen op je donkerblauwe pak, voeg dan paarse of lichtblauwe tinten toe.

Pochetten met print casual dragen zonder stropdas

Pochetten in een casual outfit

Een smart casual outfit kan je een persoonlijk tintje geven met een pochet. Kies dan voor katoen of linnen, deze stoffen geven namelijk een casual uitstraling. Het dragen van een das is in een casual outfit helemaal niet nodig. Laat dan één van de kleuren van je colbert of overhemd terugkomen in je print of kies voor een effen contrasterende kleur als je een overhemd met print draagt. Kies bijvoorbeeld met een groen colbert een roestkleur of combineer een blauw pak met complementair oranje of rood.

Je stropdas matchen met je pochet

Als we het toch over regels hebben, de gouden regel is: Je pochet match je nooit met je stropdas. Kies liever voor een complementaire kleur, één kleur uit de print van je stropdas of juist een totaal contrasterende kleur. Kies je liever voor veilig? Kies dan een tint donkerder dan bijvoorbeeld je pantalon. Heb  je een lichtgekleurd pak aan? Dan kan het juist wel mooi zijn om een opvallend pochet met stropdas te matchen.

Vlinderdas matchen met je pochet

Draag je een vlinderstrik? Dan is het dragen van een bijpassend pochet een veilige keuze. Maar ook hier kan je een contrasterende kleur toepassen. Bijvoorbeeld okergeel met een print bij een grijs pak met een donkergrijze vlinderstrik. Dat maakt een onopvallend pak net wat meer opvallend en stijlvol.

Wil je jouw look helemaal afmaken? Voeg dan nog een reversspeld toe die jouw stijl helemaal afmaakt. Op een zonnige dag nog een goede Wayfarer zonnebril op en je bent helemaal het mannetje.

Deel dit bericht: