Mode
hoe draag je een polo

Polo combineren?

Zo draag je de polo met stijl!

De polo is al sinds de jaren 20 niet weg te denken uit onze kledingkasten. Vind jij dit sportieve kledingstuk vooral weggelegd voor kakkers of tennistoppers? Dan heb jij vast nog niet de versie gevonden die écht bij je past. En daar helpen we je graag bij! Zo draag je de polo netjes, sportief of stoer – of een beetje van allemaal natuurlijk.

hoe draag je een polo

Allereest: Zo draag je de polo goed

Er zijn een aantal ‘basisregels’ waarmee je gemakkelijk kan controleren of je polo goed past – of niet natuurlijk. De mouwen van een poloshirt mogen namelijk niet te lang zijn. Je wil immers niet suf overkomen. Komt de mouw tot halverwege de borstkas wanneer je je armen naast je lijf laat hangen? Dan zit je goed. Let er ook op dat de boord netjes aansluit op de hals en de armen. Is je ruimte rond je kraag te groot? Dan zakken je schouders naar achteren. Losse mouwen staan ook niet netjes. Wil je dit voorkomen? Dan kan je beter voor een slim fit gaan.

1. Netjes: polo onder colbert dragen

Soms kan je de polo ook prima zakelijk aan. Zeker in combinatie met een colbert. Verruil je overhemd op een zwoele zomeravond voor een polo in een donkere kleur. Draag hieronder een chino of pantalon. In deze combinatie draag je het poloshirt uiteraard netjes in je broek en knoop je de knoopjes tot (en soms met) het laatste knoopje dicht.


Altijd je riem en schoenen perfect op elkaar afstemmen? Zo combineer je ze!


2. Sportief: polo met rits en stoere chino

Polo’s hebben niet altijd knoopjes. Voor een meer sportieve look ga je voor een polo met rits. Vooral een gestreept model oogt al snel lekker casual en voegt wat kleur toe aan je outfit. Draag hieronder een net zo sportieve chino met een vleugje stretch en je favoriete witte sneakers. Ideaal voor een terras-sessie met een rondje bitterballen.

3. Stoer: de rugbypolo met lange mouwen

Hoewel ook het rugbyshirt vooral bekend staat als studentikoos item, maakte deze versie van de polo zo’n drie jaar geleden een flinke comeback. Vooral een iets losser model met een contrasterende kraagkleur staat stoer onder een overshirt. Combineer dit rugbyshirt met een goede jeans en stoere sneakers.

4. Altijd goed: polo onder trui

Spatje regen of is het vandaag toch wat aan de frisse kant? Een trui over je favoriete polo rekent af met de rillingen. Draag een klassieke witte polo wanneer je superscherp voor de dag wil komen. Draag een trui met een fijne, contrasterende kleur en je look is in één klap super stijlvol. Ook wel lekker makkelijk voor een keer.