Mode
Stapel met blauwe jeans

Hoe draag je een tapered jeans?

Is de jeans met de iets toelopende pasvorm naar de enkels jouw favoriet? Wij vertellen je graag meer over de tapered jeans fit. Dé broek voor de man waarvoor de strakke broek niet is weggelegd, maar die er wel strak uit wil zien. Van pasvorm tot stijltips, weet je meteen hoe je de deze jeansfit kan combineren.

Stapel met verschillende gekleurde jeans

1. Wat is tapered fit

Je zou bijna kunnen zeggen dat je dit model kunt vergelijken met een wortel. De tapered jeans valt op het bovenbeen namelijk nagenoeg net zo ruim als een regular of straight fit en loopt wat smaller naar de enkels toe. Hierdoor blijft de jeans mooi op je schoenen vallen en niet er overheen. Bij sommige modellen heeft deze fit een iets verlaagd kruis, dit noemen we relaxed fit, waardoor het effect van de toelopende broekspijp nog duidelijker zichtbaar is.

Voorbeeld Jeans pasvorm skinny fit
Voorbeeld Jeans pasvorm slim fit
Voorbeeld Jeans pasvorm tapred fit
Voorbeeld Jeans pasvorm regular fit

Deze populaire jeans is perfect voor mannen die het niet zien zitten om zich in een strakke broek te hijsen, maar wel graag dit slank(er) gesneden effect willen creëren. En je bent meteen van de veel te ruime broekspijpen af. Dit model spijkerbroek staat de meeste mannen perfect. Let echter wel op wanneer je smalle heupen hebt, je loopt dan het risico op een ongewenst pof-effect. Ook de relaxed fit met het lage kruis is niet voor alle mannen weggelegd. Bij een smalle bouw kan het ervoor zorgen dat de heupen en billen niet meer zichtbaar zijn.

Tegenwoordig wordt de toelopende fit vaker vervangen door een slim fit jeans met stretch. Deze jeans sluit namelijk mooi aan én geeft je voldoende bewegingsruimte voor je gespierde bovenbenen.


Lees meer over jeans met stretch voor optimaal draagcomfort.


2. Zo draag je de tapered jeans

De tapered broek wordt vanwege de losse fit aan de bovenbenen gezien als een jeans met een meer casual uitstraling. Hij wordt dan ook veelal casual gedragen. Om te voorkomen dat je benen korter lijken, is het belangrijk om geen lange kledingstukken over je jeans te dragen. Ga voor een aangesloten top. Zo zorg je ervoor dat de outfit niet slordig oogt en blijft je figuur zichtbaar. Om de look af te maken, kan je de pijpen van je jeans oprollen. Zo benadruk je de smalle pasvorm van de onderzijde van je jeans, en het geheel ziet er hip en zomers uit!

Vind je het lastig om de juiste kledingcombinatie te maken? Of wil je eens wat anders dan een spijkerbroek met een T-shirt? Maak dan een kosteloze en vrijblijvende afspraak met één van onze collega’s. Zij helpen je graag met het zoeken naar de juiste jeans fit. Onze ruime collectie bestaat uit jeans van je favoriete merken zoals BOSS, Denham, Replay, Scotch & Soda en PME Legend. Zo hebben we altijd een goede fit voor jou.


Jeans heb je ook in lichte wassingen. Lees hier hoe je jeans met een lichte wassing draagt!