Mode
Close up van zijkant van een jeans

Zo draag je skinny fit jeans

De skinny jeans is al een aantal jaar veel gezien in het straatbeeld. Niet zo gek ook, de spijkerbroek is vaak voorzien van veel elastaan en zit daarom ontzettend comfortabel. De smalle pasvorm is niet voor iedereen weggelegd, maar als je er eenmaal aan gewend bent wil je niks anders meer! Draag hem in een stoere wassing of een opvallende kleur. Zo combineer je de skinny jeans.

Stapel met verschillende kleuren jeans

1. Wat is een skinny jeans?

Zoals de naam skinny jeans al suggereert zit de jeans om je huid heen aangesloten op de benen naar onderen toe. Vanwege de smalle pasvorm zit er vaak voldoende rek in de spijkerbroek om het dragen van de jeans comfortabeler te maken. Daarnaast heeft de skinny jeans altijd een ritssluiting, aangezien een knoopsluiting door de strakke fit open zou gaan staan!


Is skinny toch niet jouw pasvorm? Jeans pasvormen: dit is de juiste fit voor jou.


Voorbeeld Jeans pasvorm skinny fit
Voorbeeld Jeans pasvorm slim fit
Voorbeeld Jeans pasvorm tapred fit
Voorbeeld Jeans pasvorm regular fit

2. De denim skinny jeans

De meest voorkomende jeans is natuurlijk de denim jeans. De blauwe jeans kan op verschillende manieren gewassen worden om slijtage en kleurverschillen erin verwerkt te krijgen. Dit zorgt voor een stoer effect. Jeans met een opvallende wassing worden veelal casual gedragen. Draag een aangesloten shirt of polo voor een slanke en nette look. Ga voor een oversized item om je outfit juist extra casual en stoer te maken. De keuze is helemaal aan jou!

3. De coloured denim

Om je outfit wat specialer te maken kan je ook een coloured denim dragen. Dit zijn jeans die niet indigoblauw zijn, maar een andere opvallende kleur. Denk daarbij aan beige, donkergroen, geel of grijs. Je behoudt de hippe, skinny fit en het draagcomfort door de elastaan. De jeans ziet er echter een stuk gekleder uit en zou bijvoorbeeld prima met een overhemd en colbert gecombineerd kunnen worden.

Zo zie je maar, met de skinny fit jeans kan je alle kanten op. Van een casual terras outfit tot summer chic outfit voor een bruiloft! Vind je het door al deze opties toch nog lastig om een keuze te maken? Je bent altijd welkom in één van onze winkels voor persoonlijk stijladvies.


Wil je meer weten over Future Flex, Hyperflex en Free Move? Dit zijn dé jeans voor optimaal draagcomfort.