Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/10/Uitgelicht-Dress-like-Bruce-Wayne.jpg

How to dress like… Bruce Wayne

Kleed je stijlvol als the Batman hemzelf!

Banner How to Dress like Bruce Wayne

Last minute inspiratie nodig voor een halloweenfeestje maar geen zin om de hele avond in een goedkoop kostuum rond te lopen? Doe een flinke dosis mode-inspiratie op bij de klassiek geklede billionaire Bruce Wayne, misschien beter bekend als Batman!

Uiteraard is jouw look redelijk afhankelijk van je favoriete vertolking van Batman. Is het Bale, Affleck, Clooney of misschien wel West? Iedere vertolking van The Dark Knight had net een andere stijl. Maar altijd herkenbaar, verzorgd en strak in het pak. Wij bespreken de heren die de mantel in de afgelopen jaren hebben opgepakt.

Affleck: Gilets, opgerolde mouwen of lange manteljas

De iconische scene van Affleck als Bruce in een verwoeste Metropolis, die tijdens het gevecht tussen Superman en General Zod, laat zien dat Batman niet altijd helemaal jasje-dasje is. Warrig haar en een licht stoppelbaardje in combinatie met een donkerblauw gilet, lichtblauw overhemd met opgerolde mouwen en een iets losse blauwe stropdas. Maak het geheel af met een horloge met zwarte leren band en geklede schoenen van glad bruin leer. Weet je het weer? Wij ook!

 

Liever toch iets formeler? Een andere klassieke look van Ben Affleck als Bruce Wayne is in een donkergrijs kostuum met gilet, grijspaarse stropdas en lange zwarte wollen manteljas. Haar netjes achterover gekamd met wat wax en je bent klaar voor Gotham City!

Bale: Klassiek grijs pak met krijtstreep

We kennen Christian Bale in de Dark Knight trilogie vooral in cape en cowl. Toch zien we Bale ook wat meer gekleed. In The Dark Knight Rises wordt Bruce Wayne op slinkse wijze bestolen door de schurk Bane. Wanneer Bruce niets meer heeft, en een lift van politieagent John Blake accepteert, vertelt hij dat Batman een symbool is en iedereen de caped cruisader zou kunnen zijn. Hoewel hij aan de grond zit, draagt hij wel een prachtig grijs gestreept pak die niet zou misstaan op de werkvloer bij Wayne Enterprises. Maak het af met een wit business overhemd met roze stropdas en je mag jezelf ook de Dark Knight noemen.

 

Clooney en Kilmer: Coltrui en zwart colbert

Zowel Val Kilmer als George Clooney droegen bij hun vertolking van de miljardair een prachtig zwart colbert met een zwarte coltrui eronder. Een combinatie die in de comics ook vaak terugkomt en we zeker ook graag weer zien op het witte doek. Maak, in het geval van Kilmer’s Batman, af met een stijlvol horloge met bruin krokodillenleer en een ronde bril met een dun goud montuur.

Keaton: Smoking met vlinderdas

In Tim Burton’s versie van Batman was Keaton een echte gentleman en had zelfs wel wat weg van James Bond. Een zwarte smoking, tijdens het gemaskerde bal van excentrieke zakenman Max Shreck, past dan ook zeker bij deze versie van Bruce. Hoewel wellicht minder herkenbaar als halloweenkostuum, is dit een formele look waarin je je op een feestje altijd kan laten zien, en je ook stiekem een beetje als een superheld kan voelen.

 

Is een andere tv- of filmheld jouw stijlicoon? Bekijk dan eens hoe je je kleed als Peaky Blinders, The Wolf of Wall Street of als de reclamemannen van Mad Men.

Deel dit bericht: