Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2017/10/Mad-Men-Klein.jpg

How to dress like… Mad Men Hoe kleed jij je als Don Draper?

Mad Men

Bij Only for Men zijn we gek op échte mannenseries. Heerlijk een avond netflixen. Regelmatig komt hier een flinke dosis aan mode inspiratie voorbij. Daarom kwamen wij met het idee: how to dress like… Zodat jij je kunt kleden als jouw favoriete personages uit de beste series. Handig toch? En met welke serie kunnen we dit nu het beste als eerste doen? Mad Men natuurlijk!

Mad Men zit vol met mannenmode uit de jaren ’50, ’60 en ‘70. Voor diegene die de serie niet kennen – wat we ons bijna niet kunnen voorstellen – het is een Amerikaanse serie die vanaf 2009 in Nederland op de televisie was. Mad Men speelt zich af in New York in de jaren ‘60 van de twintigste eeuw. De serie toont de reclamewereld in de Verenigde Staten. Alcohol, roken en vreemdgaan komen veel voor in deze serie.

Het belangrijkste personage uit Mad Men is Don Draper. Hij is de hoofdrolspeler en wordt gespeeld door acteur John Hamm. Don Draper is bijzonder, heeft stijl en kleedt zich goed. Hij wordt zelfs gezien als één van de best geklede acteurs ooit is. Zowel zijn zakelijke stijl als casual looks zijn terug te zien in de serie. Wij vertellen je hoe je zijn look kunt kopiëren en er uit ziet als Don Draper, maar dan wel van deze tijd. Wie wil dat nou niet?

Kleden als Don Draper
In de serie is Don Draper altijd te vinden in een kostuum. Deze pakken hebben meestal een klassieke kleur en zijn voorzien van een klein patroon. De schouders zijn breed en de taille gedetailleerd. Ook was het in de jaren ‘60 normaal om je outfit af te maken met een hoed. Dit zie je dan ook vaak terug in de outfit van Don Draper. Door zijn eigen stijl valt hij erg op. Maar hoe vertaal je dit naar mode van nu?

Kies voor klassieke kleuren i.p.v. de felle kleuren
Op dit moment zijn felle kleuren helemaal in. Je ziet rood, blauw, groen en paar. Maar voor de Don Draper look ga je weer terug naar een kostuum in de klassieke kleuren. Grijs is de favoriet, maar donkerblauw mag ook.  Je kostuum maak je compleet met een  licht overhemd als wit of lichtblauw. Draag wanneer de gelegenheid er naar is een smoking.

Pasvorm is erg belangrijk
Ga voor een kostuum dat perfect afkleedt. Controleer of de pasvorm goed is en ga vooral voor kwaliteit met een hoofdletter. Zo draagt Don Draper altijd maatpakken.

De stropdas
Een must om je outfit af te maken, is de das. Kies voor een klassieke stropdas maar wel met een print van deze tijd, bijvoorbeeld de paisley print.

Persoonlijke interpretatie
Kies je persoonlijke stijl en zorg dat dit duidelijk naar voren komt in de details. Don Draper zal je bijvoorbeeld niet snel zien zonder een paar goed gekozen manchetknopen en een zakdoek in zijn borstzak. Je kunt dit overnemen maar je kunt ook je eigen persoonlijke stijl kiezen, als je het maar met zelfvertrouwen draagt.

Lichaamsverzorging
Kleren maken de man, maar zonder lichaamsverzorging ben je nergens. Wil je de look van Don Draper helemaal overnemen? Kies dan voor een gladgeschoren en verzorgde huid, een scherpe snit in je haar en verzorgde nagels en handen. Geen enkel deel van je uiterlijk mag verwaarloosd worden.

Deel dit bericht: