Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2017/10/Peaky-Blinders-Klein.jpg

How to dress like… Peaky Blinders Kleed je als Shelby brothers Arthur en Tommy.

Hoe Kleed je je als Thomas Shelby Peaky Blinders

Begin oktober schoot het vijfde seizoen van de geliefde Britse serie uit de startblokken op Netflix. Peaky Blinders speelt zich af net na de Eerste Wereldoorlog in een arme wijk in Birmingham, waar de gewelddadige Shelby familie een illegaal gokkantoor runt. De vintage stijlvolle outfits zijn mede dankzij deze serie dan ook razend populair. Wil je je ook zo stijlvol kleden als de Thomas Shelby? Lees dan even mee.

De stijl van de Peaky Blinders is classy met een ruige twist: tweet, leer, bretels flat caps, bolhoeden, worker boots en bow ties. Het liefst gecombineerd met een kapsel waarbij de zijkanten van het haar opgeschoren zijn. Een undercut dus, ook wel een opscheer genoemd.

Overhemd met ronde boord

Echte Peaky Blinders dragen overhemden met een ronde hals of anders met een boord met afgeronde hoeken – de zogenaamde club collar. Net na de Eerste Wereldoorlog werd er veel gebruik gemaakt van een afneembare kraag die op het overhemd geknoopt kan worden. Deze waren handig om de overhemden fris te laten ogen, zonder dat deze dagelijks met de hand gewassen hoefden te worden.

Geen club collar of afneembaar boord beschikbaar? Kies dan voor een traditioneel wit overhemd of ga voor een gestreept overhemd in blauw of bruin.

Bow tie of stropdas

Met een zwarte stropdas of een hippe vlinderdas sla je de plank nooit mis. Laat deze uiteraard wel matchen met de kleurstelling van je pak. Zijn de tinten overwegend rood of blauw? Dan laat je dit terugkomen in je stropdas of vlinderstrik. Maak uiteraard af met een mooie dasspeld.

Driedelig pak met bijpassend gilet

Een driedelig pak mag niet ontbreken als jij je wil kleden als een volwaardig lid van de Shelby familie. Dus niet alleen een pantalon en jasje, maar ook een bijpassend gilet. De outfits in de serie zijn van het materiaal tweed. Dit is een grove wollen stof in de jaren twintig en dertig veel werd gemaakt in Groot Brittannië langs de gelijknamige rivier de Tweed. Een iets meer modern wollen pak in grijs, blauw of met een lichte ruit voldoet ook. De pantalon valt losjes en heeft de broekspijpen net boven de enkels.

Stevige worker boots

Een paar stevige stappers zijn belangrijk wanneer je de onderwereld van Birmingham moet besturen. Echte robuuste worker boots zijn perfect voor de Peaky Blinder. Ze beschermen je voeten en maken de look helemaal af. Door worker boots onder je pantalon te dragen creëer je een stoere smart casual look. Kies het liefst voor zwart of ga voor donkerbruin als zwart niet bij jouw outfit past.

Geen peaky blinder zonder flat cap

Bijna iedere Shelby draagt een hoofddeksel. Of dit nu een pork pie hat of flat cap is. Het meest herkenbare hoofddeksel is toch wel de flat cap. Een tijdloos accessoire wat nog steeds goed te dragen is in een trendy casual outfit in plaats van een pet of muts.

Meer weten over flatcaps? Lees dan: Top 5 Stetson flat caps voor heren.

Donkere wollen overcoat

Het kledingstuk wat de look helemaal afmaakt, en net dat extra stoere randje geeft, is de overcoat. Een lange wollen manteljas, vaak donker van kleur. Pas de rest van de outfit dan ook aan op de jas en niet andersom. Maak je look af met een origineel zakhorloge. Het zit hem allemaal in de details!

Is jouw stijlicoon wat moderner? Lees dan eens hoe je je kleed als Bruce Wayne, de heren van White Collar of the Blacklist.

Deel dit bericht: