Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/The-Blues-Brothers-Klein.jpg

How to dress like The Blues Brothers

A wardrobe full of Blues.

The Blues Brothers

The Blues Brothers: een band die in 1978 werd opgericht met Jake en Elwood blues in de hoofdrol. De een kent The Blues Brothers van hun singles zoals onder andere ‘Soul Man’ en ‘Everybody needs somebody to love’. De ander kent The Blues Brothers van de films die in 1980 en 1998 uitkwamen en gebaseerd zijn op de karakters van de band. Nog een ander kent The Blues Brothers aan hun looks.

Het is niet lastig om je te kleden als Jake en Elwood Blues, als je maar weet hoe je dit doet. Ook is er een klein verschil tussen Jake en Elwood. Wij vertellen je hoe jij erbij kan lopen zoals Jake en Elwood Blues!

Een goed pak

Zoals je misschien herinnert, dragen Jake en Elwood altijd hun zwarte pakken. Vind je het lastig om een pak te kopen in jouw maat? Kies dan voor Mix & Match: zo kan je het colbert en/of de broek in een andere maat krijgen. Onder deze nette zwarte kostuums dragen zij een wit overhemd met extra lange mouwen: het liefst met doorzichtige of witte knopen. Als laatste dragen ze onder hun outfit zwarte geklede schoenen met een vetersluiting.

The finishing touch

The Blues Brothers dragen zwarte gleufhoeden en zonnebrillen. Daarnaast is er een accessoire die Jake wel heeft, maar Elwood niet: een riem. Jake Blues draagt een zwarte riem. Bij hun pak dragen The Blues Brothers een zwarte, lange stropdas. Deze stropdas is gemaakt van zijde en is vaak niet heel breed.

Laat het maar groeien

Het zwarte pak, de hoed en de zonnebril (die ze ook ’s avonds dragen) vallen natuurlijk erg op. Maar er is nog iets wat bijzonder is aan The Blues Brothers dat opvalt: de bakkebaarden. Breng een bezoek aan de kapper en laat die bakkebaarden bijwerken. Zo zie jij er aan het eind van de dag eruit als Jake of Elwood Blues!

Ook de serie Mad Men zit vol met mannenmode. Wij vertellen je hoe je zijn look kunt kopiëren en er uit ziet als Don Draper, maar dan wel van deze tijd. Wie wil dat nou niet?

Deel dit bericht:

Geef een reactie