Selecteer een pagina
Home 5 Mode 5 De juiste jas voor over je pak

De juiste jas voor over je pak

Laatste update: 9 september 2021
jas over pak dragen

Ga jij op de fiets naar je werk, reis je met de trein of loop jij van de parkeerplaats naar kantoor? Ook wanneer jij tijdens de lunchwandeling je stappendoel wil behalen moet je er toch aan geloven. Het wordt kouder, dus over je pak moet een warme jas. Welke dat is? Dat vertellen wij je!

Oké, je bent op zoek naar een warme jas, maar wat staat er netjes op je pak? Een korte jas is vaak te sportief, maar je wil ook wat opties houden om te combineren. Oók wanneer niet je niet je pak draagt. De vuistregel is dat je jas langer is dan het jasje van je pak. Zo zorg je voor een nette look waarin je kan aanpakken of dat nu op kantoor is of thuis – tijdens je lunchwandeling. 💪 Welke jassen je altijd goed mee zit? Dat zijn de trenchcoat (in de lente), manteljas en peacoat.

1. Lange jassen: de overcoat of manteljas

Bij een lange jas denk jij vast direct aan een wollen manteljas. Zo eentje die slimme zakenmannen in films en series dragen. Dat is toevallig… wij ook! Ga voor een model tot net onder de knie. Dan zit je – ook als je wat kleiner van stuk bent – altijd goed. Kies een neutrale kleur als je wil blijven combineren. Bijvoorbeeld een bruine tint die matcht met je cognac veterschoenen. Of ga voor een stoer model met een grovere structuur. Onthoud wel: bruin, donkerblauw of grijs passen bij veel verschillende pakken.

Manteljas wolmix met binnenjas Nobel

Pak met bruine ruitprint Dutch Dandies

Overcoat Blue Industry katoen

Voordeel van de manteljas. Lekker lang is lekker warm. En is het eindelijk vrijdag? Ook wanneer je wat meer casual naar je werk gaat, staat deze lange jas top. Bijvoorbeeld met een coltrui, goede jeans en Chelsea boots.

Beige coltrui met gebreid effect State of Art

Cast Iron camel Roadture
overcoat 2.0

Chino met ruit en jogger detail Blue Industry

Meer inspiratie met de manteljas? Lees dan: “Hoe draag je de manteljas?

2. Kortere nette jassen: de peacoat

Voor veel mensen valt de wat sportievere peacoat onder hetzelfde rijtje als de manteljas. En tóch is dat niet helemaal zo. Deze jas valt namelijk net over het jasje van je pak en is daarmee wat vlotter. Verder heeft de peacoat wel dezelfde nette uitstraling als de manteljas, waardoor ‘ie zowel geschikt is voor een business casual look als een formele outfit.

Drykorn mix & match colbert

Recall grijze korte manteljas

Plaîn Josh 555 Misty Grey pantalon

3. Accessoires om bij je nette pak (en jas) te dragen

Je accessoires zijn er niet alleen om je warm te houden, ook maken ze jouw look helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan een nette sjaal, warme handschoenen of een stoere, nette flatcap.

Beanie State of Art

Nette sjaal Profuomo

Flatcap Stetson

Zorg ervoor dat je accessoires matchen met de details van je jas of rest van je kleding. Kijk bijvoorbeeld naar de kleuren van je knopen, een rustige kleur uit een print of stem zaken als je handschoenkleur af op de kleur van je schoenen. Kan niet misgaan zo! 👌

Meer weten over welke schoenen je bij je pak draagt? Voor iedere kleur pak, tippen wij het perfecte paar.

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Galapak: in 4 stappen in stijl naar het schoolgala

Galapak: in 4 stappen in stijl naar het schoolgala

Na jaren zwoegen en uren blokken voor dat moeilijke vak, is het tijd voor hét feestje van het schooljaar. Het eindexamengala is er eentje die jij en je vrienden nooit meer vergeten, zeker niet als de outfit helemaal on point is. Daarom geven wij tips voor het perfecte...

Dág klotsende oksels: deze stoffen draag je in de zomer

Dág klotsende oksels: deze stoffen draag je in de zomer

Broeierig warm of juist zinderend heet. Niet iedereen kijkt uit naar de zomer. Wanneer je kiest voor luchtige stoffen – en een beetje meer bewegingsvrijheid – kan jij die warme zomermaanden wel aan. Hoog tijd om je kennis te laten maken met de meest luchtige...