Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/12/Kater-Klein.jpg

Een kater: hoe kom je er vanaf?

Binnen een uur voel jij je weer goed!

Kater

Een gelukkig nieuwjaar, mannen! We hebben er vast allemaal last van: een flinke kater van afgelopen nacht. Het liefst wil je de rest van de dag in je bed blijven liggen, maar dat is niet verstandig. Wij vertellen je hoe je snel van die kater af komt!

Wanneer je een kater hebt, heeft je lichaam een tekort aan een aantal stoffen. Wij vertellen je hoe je die stoffen weer terug kan krijgen en binnen een uur voel jij je weer tip top!

Hierdoor is jouw hoofdpijn in no-time weg

Eigenlijk had je gisteravond, elke keer na twee á drie biertjes, een glas water moeten nemen: dan komt de alcohol minder snel aan. Maar dat is een tip voor de volgende keer dat je gaat drinken. Wanneer je wakker wordt, drink je direct twee glazen water. Wanneer je een kater hebt, is je lichaam uitgedroogd en zal daarom veel vocht nodig hebben. Het komende uur drink jij om het kwartier een glas water.

Een appeltje voor de dorst

Je lichaam mist nu nog de vitamines A, B6 en C. Deze vitamines kan je goed uit fruit halen en het is ook nog gezond! Drink een glas sinaasappelsap en maak een fruitsalade van minimaal één banaan en één appel: je mag zelf meer fruit naar keuze toevoegen. Heb je echt zo’n last van een kater dat je niet kan eten? Dan maak je er een smoothie van. Simpel én lekker!

Zo kom je van die misselijkheid af

Ondanks dat je geen honger hebt, moet je toch echt iets eten om van die misselijkheid af te komen. Aangezien je lichaam de vitamines B6 en B12 mist, zullen we die aanvullen. Deze vitamines zitten in dierlijke producten, granen en appels. Maar omdat je die appel al op hebt, ga je nu iets anders eten: je moet natuurlijk wel aan de schijf van vijf voldoen. Daarom is toast of een gebakken ei op brood een perfect katerontbijt. Door de toast en het brood heb je niet alleen die vitamine B12 binnen, maar het zorgt er ook voor dat je maag weer in balans komt. Dat ei zorgt voor de vitamines B12 en B6.

Nog een laatste tip: eet de rest van de dag geen pittig eten. Hierdoor raakt je maag meer overstuur dan vanochtend. En blijf water drinken!

Mocht je toch de rest van de dag in bed willen blijven liggen: wij hebben een lijstje met de beste Netflix series!

Deel dit bericht:

Geef een reactie