Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/03/2020__w11_Trouwbanner_kevin2.jpg

Kevin gaat trouwen: “Mijn trouwpak mag niet saai zijn.” Mannen delen hun visie op trouwen en de bruiloft.

Kevin gaat trouwen en vertelt over zijn bruiloft

Wie denkt dat mannen niet om het huwelijk geven, heeft het mooi mis! In de maanden voor het grote trouwseizoen spreken wij zes toekomstige bruidegoms over hun visie op de bruiloft, de voorbereidingen, het pak en meer. Deze week vertelt Kevin (32) uit Deventer over zijn huwelijk. Op 8 mei 2020 trouwt hij met zijn grote liefde Jesse. Zij leerden elkaar in 2012 kennen en afgelopen jaar vroeg hij haar ten huwelijk in Stockholm.

“We hadden het van tevoren over een prachtig plein met gekleurde huisjes, dit móest de locatie worden! Eenmaal daar aangekomen stond alles in de steigers, dus moest ik improviseren. Gelukkig vond ik een winter wonderland ijsbaan die perfect was voor het aanzoek.”

Alles samen beslissen

Kevin en Jesse organiseren veel voor de bruiloft samen. “Ik ben helemaal niet van het regelen, Jesse gelukkig wel. Grote zaken beslissen we dan ook samen. Zij is daarnaast meer bezig met de details zoals de decoratie en bespreekt dit dan met mij.”

Het trouwpak moet een feestje zijn

Voor Kevin het liefst geen trouwpak in een standaard kleur. “In het dagelijks leven draag ik ook geen saaie kleding, dus mijn trouwpak moet ook bij me passen. Hoewel ik het pak na onze trouwdag ook wel zou kunnen willen blijven dragen, vond ik het belangrijk dat ik hier mijn eigen ding in kwijt kon.” De pasafspraak was dan ook een mannenfeestje waar Kevin’s vader, schoonvader en zwagers bij aanwezig waren. “Gelukkig hadden we geen Say Yes to the Suit taferelen, maar wel speculatie over de kleur van het overhemd.” Lacht de toekomstige bruidegom.

Modern huwelijk met een Italiaans tintje

Online vond de aanstaande bruidegom vooral voorbeelden van hoe hij niet wilde op zijn bruiloft met Jesse. “Op Pinterest verbaasde ik me daarnaast ook over bepaalde trouwzaken waar ik nooit rekening mee gehouden heb. Ik weet nog dat ik dacht ‘een save the date kaart, moet dat echt?’ Ja dus, zo bleek.” De vaste gebruiken en standaard zaken zoals een bruidstaart werden dus kritisch onder de loep genomen door het koppel. “Ik ben niet zo’n zoetekauw, maar hou wel van lekker eten. Daarnaast heb ik Italiaans bloed in de familie, dus kwamen we op het idee om de taart te vervangen met een Italiaanse borrelplank.” Overigens heeft Kevin niet alle trouwetiquette overboord gegooid. “Ik hou wel van bepaalde tradities, zoals het om de hand van de dochter vragen, de openingsdans of apart slapen de avond voor de bruiloft. Dat maakt het bijzonder.”

Kevin’s tip: Zoek op tijd naar een pak en locatie

De bruidegom in spé is de eerste van zijn vriendengroep die trouwt en heeft daarom eigenlijk geen goedbedoelde tips van eerder getrouwde mannen ontvangen. “Ik heb vooral zelf geleerd om mijn eigen gevoel te laten spreken, bijvoorbeeld in de zoektocht naar mijn pak. Ik ben dan ook op tijd begonnen met het zoeken naar trouwpakinspiratie.” Over de locatie heeft Kevin ook een duidelijk advies: “Vooral het op tijd vastleggen van de locatie bleek belangrijk. We wilden op een vrijdag eind april of begin mei trouwen, op de locatie van onze keuze waren er toen slechts twee passende data over. Zo snel kan het gaan!”

Keuzes genoeg te maken als toekomstige bruid en bruidegom! Wil jij je voor jouw bruiloft in ieder geval geen zorgen hoeven maken over het pak? Bekijk dan onze trouwpak tips of maak gerust een pasafspraak in één van onze winkels.

Krijg je niet genoeg van de verhalen van toekomstige bruidegoms? Lees dan het verhaal van Sebastian, die trouwde op de verjaardag van zijn verloofde. Of lees over Harm, die samen met zijn aanstaande het trouwpak kocht.

Deel dit bericht: