Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2017/10/kleuren-klein2.jpg

Meerdere kleuren in je outfit dragen? Dit zijn de perfecte kleurencombinaties.

Steeds vaker worden er kleuren in een outfit gedragen. Niet alleen bij casual outfits maar ook bij zakelijke kleding. Toch weten niet alle mannen welke kleurencombinaties wel of niet kunnen.

Mannen zijn gelukkig niet meer bang om niet serieus genomen te worden, wanneer er kleur toegevoegd wordt aan hun outfit. Natuurlijk moet je wel uitkijken dat het geen circus wordt. Met deze kleurencombinaties zit je altijd goed!

Neutrale kleuren en ‘echte’ kleuren
Met neutrale kleuren als zwart, wit en grijs kun je bijna niet fout zitten. Deze zijn makkelijk met elkaar te combineren. Ook zijn neutrale kleuren goed te combineren met een ‘echte’ kleur als roze, rood en blauw. Wil je meerdere ‘echte’ kleuren combineren? Zorg er dan voor dat je niet meer dan drie kleuren met elkaar combineert. Natuurlijk moet je ook rekening houden met je huidskleur en met je persoonlijkheid. Heb je een lichte huidskleur? Draag dan niet té lichte kleuren maar vooral pastelkleuren. En als je erg introvert bent, wil je niet te schreeuwend overkomen met je outfit. Ook dan is het niet handig om té felle kleuren te dragen.

Zwart
Zwart is natuurlijk een goede basis voor iedere outfit. Deze neutrale kleur is dan ook met bijna alles te combineren. Wil je opvallen? Combineer zwart dan met camel. Kies bijvoorbeeld voor een trui of een jas in deze kleur, dit zorgt voor een luxe uitstraling. Ook leuk: zwart combineren met een andere neutrale kleur zoals wit. Dit is een klassieke tijdloze combinatie! Draag bijvoorbeeld een zwarte broek met een wit shirt of overhemd. Voor een formele look kun je er nog een zwart colbert overheen dragen.

Donkerblauw
Perfect voor de winterdagen: donkerblauw en grijs combineren. Bij deze combinatie maakt het niet uit welk kledingstuk in welke kleurtint is. Donkerblauw is ook erg goed te combineren met groen. Let op: kies alleen voor legergroen of donkergroen. Ook hierbij geldt dat het niet uitmaakt hoe je het combineert.

Pastelkleuren
Om je outfit net iets vrolijker te maken, kun je pastelkleuren toevoegen. Draag bijvoorbeeld roze met grijs. Roze is een kleur die over het algemeen lastig te combineren is. Maar als je het goed doet, is deze combinatie juist stijlvol. Kies voor een roze kleur die niet te dicht bij je eigen huidskleur ligt. Ook kun je andere lichte kleuren mooi combineren. Kies bijvoorbeeld voor een zwart colbert met een licht overhemd.

Zoals je leest zijn er veel opties voor kleurencombinaties en we hebben nog lang niet alles benoemd. Zorg er altijd voor dat de kleuren niet met elkaar vloeken. Je kunt hier ook een kleurenspectrum voor gebruiken. Als je een van de bovenstaande combinaties gebruikt, zit het in ieder geval goed!

Deel dit bericht: