Mode
Man met zonnebril in een zomerjas

6x zomerjassen waarmee je wisselvallig weer de baas bent

Regen, harde windstoten en dan weer zonnig warm. Met grillig lenteweer weet je soms écht niet meer wat je uit de kast trekt. Wil je tóch door weer en wind naar buiten? Wij tippen zes zomerjassen waarmee je iedere weersverwachting aankan.

6x zomerjassen waarmee je wisselvallig weer de baas bent

1. Altijd goed: denim of leren jas

Nog geen leren jack of spijkerjas aan de kapstok... Dat kán eigenlijk niet hè? Leer en spijkerstof zijn heel makkelijk te combineren en geven je outfit een stoere twist. Wat ons betreft dé tussenjas voor de lente en zomer. Ga jij voor stoer donker leer of een lekker lichte denim?


Je jas nog langer aan? Met deze onderhoudstips kan het.


2. Jacks met praktische capuchon

Een capuchon is super praktisch als het aankomt op die onverwachte lentebuien. Je wil immers toch dat je lokken droog blijven. De meeste van deze jacks zijn ook nog eens (enigszins) wind- of waterdicht. Ideaal om te dragen in lagen, voor als de zon zich nog niet té vaak laat zien.

3. Functioneel en trendy: de bodywarmer

Het zit 'm in de naam: de bodywarmer houdt je lichaam warm. En dat zonder dat je inlevert op bewegingsvrijheid. Is het je ding? Dit seizoen draag je jouw bodywarmer lekker casual over je hoodie en met je favoriete jeans. Hou wel het weerbericht in de gaten, want je wil natuurlijk geen natte mouwen.


Meer bodywarmer combinatietips? Zo draag je 'm!


4. Gewatteerde jas voor die extra warme laag

Een gewatteerd jack is ideaal wanneer je al lentekriebels hebt, maar die zon niet echt wil doorzetten. Het dons houdt je namelijk lekker warm als het in de ochtend nog flink fris is. Voordeel van deze tussenjas ten opzichte van je winterjas? Deze lagen zijn extra luchtig. Lekker praktisch dus als die zon opeens wél doorbreekt.

5. Geen watervrees met een waterdicht jack

Stijlvol en praktisch? Dan ga je voor een sportief softshell jack. De meeste softshells zijn wind- of waterdicht en kreukvrij. Die stop je gemakkelijk even in je tas als het toch te warm wordt. De ideale jas om overal mee naartoe te nemen dus.

6. Zomerse zakenmannen opgelet: nette tussenjassen

Op zoek naar een nette tussenjas? Met een model zonder capuchon en opvallende zakken, ritsen of knopen zit je vaak al goed. Ga voor een effen kleur, luxe materiaal of een variant die iets langer valt. Let vooral op dat je colbert  niet onder je jas vandaan komt, dan zit je goed.