Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/Fietsbestemmingen-Klein.jpg

Met de fiets op reis: hier moet je naar toe!

Dit zijn de mooiste plekken ter wereld om te fietsen!

Fiets

Wij Nederlanders fietsen vaak en velen vinden het leuk om te doen. Het is dé manier om in een korte tijd veel van een bestemming te zien en het is ook nog eens gezond. We fietsen naar de meest uiteenlopende bestemmingen en kunnen onszelf de hele dag vermaken.

Fietsen kan je overal ter wereld doen en op (bijna) elke plek. Daarom hebben we een aantal van de leukste fietsbestemmingen op een rijtje gezet. We vertellen je waarom dit de mooiste plekken zijn om te fietsen!

De meest fietsvriendelijke stad ter wereld

Niet alleen Nederland staat bekend om de vele fietsers: ook in Denemarken fietsen ze veel. Kopenhagen is zelfs verkozen tot meest fietsvriendelijke stad ter wereld. Op de fiets kan je makkelijk in één á twee dagen Kopenhagen verkennen. Hoe langer je bij een bezienswaardigheid blijft staan, hoe langer je onderweg bent. In Kopenhagen vind je onder andere het pretpark Tivoli dat midden in de stad staat, het paleis Christiansborg en de grootste bibliotheek van heel Noord-Europa. Daarnaast is het heerlijk om door de havens van Kopenhagen te fietsen. Deze stad is het waard om een weekend voor uit te trekken.

In de wolken

Wanneer je over de Golden Gate Bridge in San Francisco fietst, ben je helemaal in de wolken. Niet alleen vanwege het prachtige uitzicht, maar ook letterlijk. De wolken rondom deze beroemde brug hangen vaak laag waardoor je door de wolken moet fietsen. Daarnaast is een fietstocht door San Francisco ook geen slecht idee. Van Ghirardelli Chocolate Factory (de derde oudste chocoladefabriek van Amerika) over de Aquatic Park Pier naar het Palace of Fine Arts waar je Rome in San Francisco vindt. Klinkt als een prima uitje!

Populairste fietsbestemming in Azië

Taiwan is één van de populairste fietsbestemmingen in Azië: je kunt er namelijk uitstekend fietsen. Sun Moon Lake heeft een omtrek van 33 kilometer, dus daar ben je zeker een dag mee zoet. Maar met de fiets lang Sun Moon Lake heeft iets bijzonders. Je vindt tempels, natuurparken en andere toffe bezienswaardigheden wanneer je met de fiets langs het meer gaat.

Zion National Park

Wanneer je naar Utah, Noord-Amerika gaat, breng dan een bezoek aan het Zion National Park. Huur een fiets bij de ingang zodat je niet in een lange wachtrij staat. Naast de shuttlebussen die om de 7 minuten rijden, is er niemand anders op de weg. Waardoor het lijkt of je het hele park voor jezelf hebt. Je kan het hele park verkennen op de fiets en afstappen wanneer je wilt. Fiets bijvoorbeeld over de Pa’rus Trail langs de Virgin Rivier en door naar de Temple of Sinawava. Het Zion National Park belooft een prachtig avontuur te worden!

Ga jij liever met de motor op reis dan op de fiets? Wij vertellen je over de plekken waar je naar toe moet met je motor.

Deel dit bericht:

Geef een reactie