Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/wie-is-de-mol-klein.jpg

Wie is de Mol 2019

Lees hier alles over de deelnemers en het land van het nieuwe seizoen!

Morgen, zaterdag 5 januari, start het nieuwe seizoen van ‘Wie is de Mol’. Op 8 november 2018 werd al bekend welke 10 deelnemers dit jaar meedoen. Daarnaast is ook de locatie waar dit seizoen zich af zal gaan spelen, al eerder bekend gemaakt, namelijk: Colombia.

Wie is de Mol, een avontuurlijk spelprogramma, is al op televisie sinds 1999. Deze keer wordt het 19e seizoen gepresenteerd door Rick van de Westelaken, hij volgt hiermee Art Rooijakkers op. Wij vertellen je meer over de bekendmaking, deelnemers en het land waar het zich afspeelt. En dan vooral de kledingcultuur!

Bekendmaking

Na de mysterieuze aanwijzingen wie er dit jaar meedoen aan het programma, kwam de hint die een verwijzing gaf naar Comuna 13, een wijk in Medellìn, Colombia. In deze wijk, die bekend staat om haar indrukwekkende muurschilderingen, vind je een grote wandschildering waar de kandidaten van Wie is de Mol 2019 op te zien zijn. Hiermee is hun deelname aan het programma bekendgemaakt én meteen ook de plek Colombia.

Deelnemers

De deelnemers van dit jaar zijn: presentatrice Evelien de Bruijn, acteur Rick Paul van Mulligen, journalist en programmamaker Sinan Can, presentatrice Merel Westrik, zanger Nielson, Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, actrice Sarah Chronis, presentator Jamie Trenité, presentatrice Evi H anssen en YouTuber en visagiste Nikkie de Jager. Zij zullen dit jaar het spel spelen om er uiteindelijk achter te komen wie de mol van het seizoen 2019 is!

Kledingcultuur in Colombia

Nu we weten dat het zich afspeelt in Colombia, brengen we graag de kledingcultuur van dit land in kaart. In Colombia is de poncho een kledingstuk die je veel ziet. De poncho is overgenomen vanuit Argentinië en Chili. Normaal gesproken wordt de poncho vooral gebruikt om het lichaam warm te houden, maar de functie varieert per land of regio. Een poncho wordt van verschillende materialen gemaakt: schapenwol, alpaca, katoen, polyester of een mix van deze stoffen maken samen een lekker warme poncho.

De poncho wordt zowel door vrouwen als mannen gedragen. In Argentinië en Chili wordt het kledingstuk net zoals in Nederland de poncho genoemd. In Colombia noem je het net iets anders: en Ruana. De poncho bestaat hier ook, maar heeft hier een iets andere betekenis namelijk een plastic kledingstuk dat voor de regen gebruikt wordt. De Ruana is een lange “poncho” tot over de heupen en gemaakt van 100% schapenwol. Spot jij de Ruana tijdens ‘Wie is de Mol 2019’?

Deel dit bericht:

Geef een reactie