Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/09/old-fashioned-cocktail-recept.jpg

Old Fashioned cocktail recept Geef je over aan de dandy lifestyle met een cocktail op basis van whiskey.

old fashioned cocktail recept

De Old Fashioned ken je vast wel! De klassieker der klassiekers vindt zijn oorsprong in de vroege negentiende eeuw, waar de combinatie met whiskey, suiker en sinaasappel al werd gemaakt. Omdat deze cocktail slechts een paar ingrediënten heeft, is de dosering heel belangrijk. Shake jij dit weekend een goede cocktail?

Tijd voor een avond met de mannen? Serveer dan eens deze mannelijke cocktail the old-fashioned way! Dus pure ingrediënten en geen gedoe! Wij vertellen je hoe je deze mannelijke cocktail maakt.

Wat heb je nodig?

 • Een klassiek whiskeyglas
 • Een bar spoon of lange lepel
 • 60 tot 70 milliliter van je favoriete whiskey
  (Uiteraard zijn bourbon en whisky die bij jouw smaak passen ook een optie)
 • 8 milliliter suikersiroop
 • 3 tot 5 druppels kruidenbitter
  (Voor de echte kruidige smaak ga je voor Angostura bitters)
 • Grote ijsblokje of een ijsbol
 • Stukje sinaasappelschil

Wist je dat je zelf stijlvolle ijsbollen kan maken in een speciale ijsblokjesmaker? Ook wanneer je die niet hebt, kan je een ijsbol maken. Gebruik dan een kleine ballon. Deze kan je vullen met water en in de vriezer stoppen. Wees wel voorzichtig met het verwijderen van de ballon!

Zo maak je de Old Fashioned gemakkelijk zelf

 1. Leg de ijsbal in je whiskeyglas. Meer ijs betekent een kouder drankje en dus minder smeltwater. Je ijsbal mag dus een best flinke zijn.
 2. Voeg de suikersiroop, whiskey en Agostura bitters toe. Roer dit zachtjes door elkaar met de bar spoon, zodat de smaken goed kunnen mixen en de ijsbol je drankje koelt.
 3. Snijd voorzichtig een mooi dun stuk van de sinaasappelschil. Knijp deze uit boven je cocktail en gebruik als garnering.
 4. Serveer je Old Fashioned cocktail ijskoud en geniet met mate(n)!

Meer cocktails proberen? Lees dan ook eens ons recept voor de kruidige Dark ’n Stormy. Ideaal tijdens de herfst en wintermaanden.

Deel dit bericht: