Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/10/FD_Gazelle_awards_Social3.jpg

Only for Men winnaar van de FD Gazellen 2018!

Daar zijn we trots op!

De FD Gazellen Awards worden dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt aan Nederlandse ondernemingen die de voorgaande drie jaar minimaal 20% in omzet zijn gegroeid én die het laatste jaar winstgevend afsluiten.

Only for Men is dit jaar één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland en daarmee winnaar van de FD Gazellen Awards. Op dinsdag 13 november mogen we deze prestigieuze ondernemersprijs van het Financieel Dagblad in ontvangst nemen in de categorie goud, zilver of brons.

Enorme groei op vele gebieden

De afgelopen drie jaar zijn we enorm gegroeid. Zowel op het gebied van de webshop als de fysieke winkels hebben we grote stappen gemaakt. Zo zijn er vijf nieuwe winkels in Woerden, Nieuwegein, Voorburg, Lelystad en Reusel en ook nog een aparte jeansstore genaamd ‘The Bakery’ geopend. In september is de nieuwste vestiging geopend in Leidsche Rijn.
Naast de nieuwe winkels zijn we ook de bestaande winkels aan het vernieuwen. Op deze manier moeten alle winkels aansluiten bij de belangrijke waarden van de organisatie: gemak en service bieden. Een totaalconcept van kleding bieden aan de mannen van Nederland maar daarnaast ook zorgen voor persoonlijk stijladvies van gespecialiseerde adviseurs en geopend zijn op mannelijke openingstijden.

Er is veel geïnvesteerd in nieuwe winkels, e-commerce, personeel en overige innovaties. Dit heeft tot 75% omzetgroei geleid in de afgelopen drie jaar. Daarnaast is er ieder jaar, ondanks de investeringen, een nettowinst geboekt dus je kunt spreken van een zeer gezonde groei.

Ook het aantal FTE is met 77% gegroeid, waarmee dit aantal nu op 165 FTE ligt. De ‘Only for Men College’ draagt hier aan bij en zorgt ervoor dat medewerkers beter in staat zijn om de consumenten nog beter te bedienen in alle winkels. Dit heeft geleid tot een enorme stijging van de Net Promotion Score (gemiddeld scoren we nu 57 op NPS).

Onze medewerkers zijn onze krachtbron

Directeur Han Sterk: ‘We zijn erg trots op het winnen van deze prijs! Dit is een mooi compliment naar onze medewerkers toe. Bij Only for Men zijn onze medewerkers onze belangrijkste krachtbron. We doen er dan ook alles aan om de mensen die met ons werken overal bij te betrekken. We geven ze alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het behalen van doelstellingen die we met elkaar bepalen. Je kan, om er zeker van te zijn dat je op de soms drukke momenten in onze winkels precies die aandacht krijgt die je zoekt, afspraken inplannen met de adviseur van jouw keuze.’

Stimulans om door te blijven groeien

Deze prijs is voor ons een enorme stimulans om de komende jaren door te blijven groeien. Dit zal onder andere gedaan worden door in te zetten op RFID waardoor de voorraad nauwkeuriger inzichtelijk is en klanten sneller en beter geholpen kunnen worden.

Uiteindelijk willen we met Only for Men landelijke dekking. De bekendheid van de webwinkel zal die groei alleen maar versterken. Om die groei te kunnen voortzetten, blijven we altijd zoeken naar talentvolle mensen om hen daarbij te helpen.

Deel dit bericht:

Geef een reactie