Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2017/02/dutch-dandies.jpg

De perfecte pasvorm voor een mannen kostuum “Een pak maakt de man”.

Ze zeggen altijd “een pak maakt de man”. Vrouwen zijn namelijk dol op mannen die een pak dragen en wij mannen worden er zelfverzekerder door. Met een mooi kostuum kom je altijd goed voor de dag. Only for Men heeft een groot aanbod aan klassieke, stijlvolle en hoogwaardige business kostuums met of zonder patronen of streepjes en natuurlijk niet te vergeten met de juiste pasvorm.

Maar wat is nou de perfecte pasvorm voor een pak? Een goed pak moet allereerst goed zitten en moet bij je passen. De kostuums bij Only for Men zijn dan ook onderverdeeld in vier soorten pasvormen; classic fit, tailored fit, slim fit en extra slim fit.

Classic fit
Een classic fit pak heeft een traditioneel rechte pasvorm. De ruimte rondom de borst en mouwen is normaal. Wat belangrijk is bij een classic fit pak is dat er voldoende bewegingsruimte aanwezig moet zijn. Hierdoor bevorder je het draagcomfort van je kostuum. De merken Recall en Luigi  hebben een ruim assortiment classic fit kostuums.

Tailored fit
De merken Tomasso en Luigi bieden bij Only for Men een ruim assortiment tailored fit kostuums aan. Een tailored fit pak is licht getailleerd en sluit netjes aan op het lichaam doormiddel van de twee coupenaden op de rug, het heeft slanke mouwen en hoog opgesneden armsgaten. Door de licht getailleerde pasvorm, zit een tailored fit kostuum comfortabel en past het perfect bij het huidige modebeeld.

Slim fit
Een slim fit kostuum past perfect bij een gemiddeld postuur door zijn getailleerde pasvorm. Het slim fit kostuum zit wat nauwer om het lichaam en heeft een lichte curve in de taille. Only for Men heeft een ruim assortiment merken welke de slim fit pakken aanbieden. Onder andere zijn dit; Calvin Klein en Dutch Dandies.

Extra slim fit
Een extra slim fit pak heeft een sterk getailleerde slanke pasvorm en is geschikt voor slanke of sportieve mannen die een kustuum willen welke nog net wat strakker zit als de slim fit. Het extra slim fit kostuum zit nauw om het lichaam en heeft een sterke curve in de taille. Runway is bij Only for Men het extra slim fit merk.

Opgelet
Only for men heeft een aantal leuke weetjes op een rij gezet welke je moet weten na het aanschaffen van een pak.

  • Vergeet niet om de back vents draadjes door te knippen. Dit zijn de draadjes die samen de letter X vormen aan de achterkant van je jasje en welke de opening dicht houdt.
  • Hang het kostuum niet op te kleine dunne kledinghangers. Het kostuum neemt de vorm van de kledinghanger aan en zo vervormt de schoudervulling en kan het kostuum uitrekken.
  • Breng je pak niet te vaak naar de stomerij. Door de chemicaliën die tijdens dit proces gebruikt worden kan op den duur de stof beschadigen en de kleur vervagen. Om toch de onfrisse geurtjes en kleine kreukels te verwijderen kun je het kostuum in de badkamer laten stomen tijdens het nemen van een hete douche.

 

 

 

Wil je ook een stijlvol, klassiek en hoogwaardig pak of zelfs een mooi maatkostuum laten ontwerpen? Lees er hier meer over.

Deel dit bericht: