Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/06/presentatie.jpg

De juiste kleding voor een presentatie: wat draag je?

Deze vier tips geven jou een extra portie zelfvertrouwen!

Presentaties geven we op elke leeftijd; van spreekbeurten als jonge scholier tot aan lezingen als spreker of docent. De gezonde spanning is dan ook volkomen logisch, aangezien jij in je eentje niet mag falen voor de aandachtige toeschouwers. Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes en dat begint bij het uitkiezen van de juiste kleding voor een presentatie!  

Word jij zenuwachtig als er een presentatie op de planning staat? Of krijg je juist een kick van het bereiken van zo’n groot publiek? Iedereen heeft zijn eigen ervaringen met het geven van presentaties, maar één ding is zeker: een goede voorbereiding is het halve werk. Wat is nu de juiste kleding voor een presentatie? Lees hier de tips en draag de herenkleding waarin jij je publiek volledig overtuigt!

1. Ken je publiek

De juiste kleding voor een presentatie kiezen draait vooral om het kennen van je publiek. Door je herenkleding aan te passen aan jouw toeschouwers, creëer je een connectie en heb je de aandacht in één klap voor je gewonnen! Presenteer je in een formele setting, bijvoorbeeld in de financiële sector of bij een groep investeerders? Kies dan voor een pak, inclusief geklede schoenen en een stropdas. Vergeet je bovenste knoop van je colbert niet vast te doen, dit straalt netheid en degelijkheid uit.

Houd je een presentatie bij een creatief of jong bedrijf in een iets informelere branche? Dan doe je er goed aan een smart casual outfit te dragen. Een trendy overhemd en een colbert passen perfect in deze setting. Combineer je bovenkleding met een mooie jeans en laat je stropdas vooral thuis!

2. Denk aan je uitstraling

Het is belangrijk om vooraf je presentatie te bedenken wat je uit wilt stralen. Wil je symbool staan voor je eigen bedrijf of merk? Kies dan de kleur van je eigen organisatie. Kleuren zijn trouwens sowieso handig om je uitstraling mee te bepalen. Zo staat een olijfgroene kleur voor leiderschap, rood voor iemand met lef, paars voor een innovatieve ondernemer en zwart voor een nette, stoere zakenman.

Wil je juist laten zien dat je al je zaken op orde hebt en professioneel bent? Kies dan voor een pak met donkerblauwe of grijze tinten. Zo weet je publiek gelijk dat jij iemand bent die alles tot in de puntjes geregeld heeft!

3. Zorg voor comfort

Mannenkleding moet comfortabel zitten en al helemaal tijdens een presentatie. Soepel bewegen op het podium is van belang voor je uitstraling. Je wilt namelijk niet dat je colbert knelt zodra je naar het presentatiescherm wijst! Kies dus voor de juiste fit bovenkleding met ‘stretchy’ stof, een niet te strakke broek en goede schoenzolen. Zo verloopt jouw presentatie létterlijk zonder kleerscheuren!

4. Blijf jezelf

De laatste en de meest voor de hand liggende tip: kies de herenkleding die écht bij jou past! Hoe goed je je best ook doet om je publiek te overtuigen; je draagt je outfit pas écht goed als jij je er lekker in voelt. Draag dus vooral geen pak als dit écht niet je ding is. Het zal alleen maar tegen je werken. Jouw kleding voor een presentatie moet laten zie wie jíj bent. Kies je outfit op tijd, oefen je presentatie, stress niet te veel en geniet van het moment: bedankt voor je aandacht en heb je vragen? Voel je vrij ze te stellen!

 

Staat er een stedentrip op de planning? Lees hier meer over jouw stedentrip in stijl! 

Deel dit bericht: