Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/Relatie-klein.jpg

Waarom relaties steeds vaker in een breuk eindigen

Is het toeval of heeft het een verklaring?

relaties

Steeds vaker lopen relaties in een breuk. Voornamelijk in januari vinden veel stellen een nieuwe weg en beëindigen hun relatie, zo ook afgelopen januari weer. Het lijkt allemaal heel toevallig, maar dat is het niet.

Is het jou ook opgevallen dat vorige maand weer veel relaties stuk zijn gelopen? In deze blog lees je meer over waarom januari nu zorgt voor zoveel relatie breuken en tips voor een nieuwe frisse start.

Het onderzoek

De universiteit van Washington heeft een onderzoek gedaan naar relaties en wat blijkt nu? In maart en augustus worden de meeste scheidingspapieren getekend. In januari, net na de feestdagen ontstaan hier vaak al de meeste scheuren. De feestdagen zijn van die dagen waarbij je geforceerd tijd doorbrengt met mensen en dan kan zorgen voor spanning en stress. En dan het nieuwe jaar, nieuwe voornemens, een nieuwe jij.

Verwachtingen

In een nieuw jaar ga je vaak nadenken over hoe het jaar daarvoor was en wat je graag wil veranderen voor het komende jaar. Daarbij kijk je ook vaak terug naar je relatie en denk je na of je nog gelukkig bent. Als je erachter komt dat dat niet zo is, dan moet je bij jezelf nadenken waar het aan zou kunnen liggen. Volgens de universiteit van Washington kan dat aan vijf factoren liggen: Teleurstelling, denken dat de problemen niet meer opgelost kunnen worden of ervan overtuigd zijn dat er een ander, beter persoon voor je is. Daarnaast komt vaak voor dat je denkt dat je partner te veel veranderd is en dat jullie te veel verschillen. Vaak gaat het mis na een periode waarin je juist veel samen bent, na de feestdagen of na de zomervakantie.

Een nieuwe start

Heeft jouw relatie ook een dip? Ga eerst na wat er aan de hand is in jullie relatie. Daarna kunnen jullie bepalen wat de volgende stap is. Gaan jullie in relatietherapie om het opnieuw te proberen of vinden jullie dat het genoeg is geweest en gaan jullie uit elkaar? Kies de optie die het beste is voor jullie beiden en ga als vrienden uit elkaar.

Sporten blijkt goed voor je relatie! Zo goed dat menig therapeut aanbeveelt samen te sporten om zo aan jullie relatie te werken. Wij vertellen hoe je relatie beter wordt door te sporten.

Deel dit bericht:

Geef een reactie