Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/04/trend-sneakers-2020.jpg

Sneakertrends 2020

Mannen, met deze sneakers kunnen jullie de zomer aan!

Sneaker trends 2020 lente zomer

Sneakers kan je in principe het hele jaar door dragen en worden dan ook steeds vaker in een casual chique outfit gecombineerd. Afgelopen jaar konden we genieten van zwarte sneakers en de terugkeer van klassieke merken. Dit jaar zien we chunky zolen, duurzame materialen en de klassieke witte sneaker in een nieuw jasje.

Wil je meer weten over de sneakertrends van voorjaar/zomer 2020? Lees dan snel verder, want wij nemen ze allemaal met je door.

Chunky zolen

De 90’s chunky sneaker was al een tijdje populair, maar dit seizoen worden deze robuuste schoenen voorzien van een zomerse twist. Vooral de zool van de schoen blijft dikker aan de achterkant en is voorzien van een ruw profiel. Waar de meeste chunky sneakers vorig jaar opvallende kleuren hadden, is het kleurenpallet deze zomer wat rustiger. Denk aan grijs, zwart, wit en natuurlijke tinten. Soms afgewisseld met een subtiel kleuraccent.

 

Witte sneakers met materiaal- of kleuraccenten

Witte sneakers blijven populair in de lente- en zomermaanden. Het zijn dan ook de ideale schoenen om te combineren met zomerse outfits. Dit seizoen zien we de combinatie van verschillende materialen en kleuren, zoals glad wit leer in combinatie met wit nubuck. Ook hebben veel witte sportschoenen subtiele kleuraccenten. Bijvoorbeeld in het logo of op de hak.

 

Je witte schoeisel nog langer aan kunnen? Lees dan: “Hoe krijg je witte sneakers weer wit?

 

Duurzame materialen

Steeds meer merken zijn bezig met duurzaamheid, zo ook verschillende schoenenmerken. Zolen gemaakt van het rubber uit wilde rubberbomen, mesh gemaakt van gerecycled polyester of de verwerking van hergebruikt katoen in je schoen.

 

Lees meer over ons duurzame sneakermerk Veja.

 

Colourblocking

Het combineren van verschillende kleurvlakken is dit voorjaar hot in sneakerland. Over het algemeen hebben alle schoenmerken één kleur die de show steelt, zoals geel of lime. De rest van de schoen heeft, zoals eerder genoemd, wat meer rustige kleurtonen.

 

Weet jij al welke sneakers dit seizoen jouw nieuwe favorieten worden? Of kijk jij nog even rond wat het beste aan je voeten past? Onze collega Siebe neemt de sneakertrends graag nog even met je door.

Deel dit bericht: