Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/Sumatra-Klein.jpg

Sumatra: the place to be!

Een avontuur voor de échte man!

Sumatra

Het tropische eiland Sumatra ligt bij de Indische kust en is het grootste eiland ter wereld! Dit eiland vol avonturen is zelfs tien keer groter dan Nederland, er is daarom genoeg te doen. Op het eiland met pruttelende vulkanen en groene rijstvelden leven in de diepe jungles tijgers, neushoorns, olifanten en apen zij-aan-zij. Maar dat is niet alles: er is nog veel en veel meer te ontdekken!

Naast dat Sumatra het mooiste eiland van Indonesië is, zal je merken dat er minder toerisme is dan op Bali of Java. Hierdoor heb je het rijk bijna helemaal voor jou (en je vrienden, natuurlijk) alleen! Bij een tropisch eiland horen tropische regenbuien: als je deze wilt vermijden, reis dan niet tussen oktober en maart. Tijdens de andere maanden kan je genieten van de zon en de tropische stranden. Wij vertellen je de reden waarom dit een reis wordt om niet te vergeten!

De parel van de jungle

Het dorpje Bukit Lawang ligt in het noorden van Sumatra. Dit dorpje vind je midden in de jungle samen met de orang-oetans. Bukit Lawang is één van de twee plekken op aarde waar je de orang-oetans in het wild kan spotten zonder dat ze worden bijgevoerd. Maak een trektocht van meerdere dagen door deze ongerepte jungle en je komt als een andere man eruit. Nee, niet als Tarzan. Maar je kan wel op kantoor vertellen over een van de meest gave ervaringen die je als man zijnde kan mee maken. Als je niet door de jungle wilt lopen, kan je ook genieten van een wildwatertocht op de Wampú-rivier. Maar de kans is kleiner dat je een orang-oetan tegen komt.

Het kratermeer

De officiële naam van dit meer is het Tobameer en dit meer is duizenden jaren geleden ontstaan toen de vulkaan uitbarstte. Met de kano maak je een tocht over dit gigantische meer en geniet je van alles om je heen. In het midden van dit meer ligt het eiland Samosir waar je naar toe kan kanoën. Vanaf daar vertrek je met een scooter en verken je het eiland. Leer de lokale bevolking kennen en verdiep je in de Indische cultuur. Je bent een bijzondere ervaring rijker!

De verborgen parel

De Harau Vallei ligt op een uur rijden van de stad Bukittingi. Dit prachtige natuurreservaat staat bekent om de hoge steile rotsen, de diepe bossen en de mooie rijstvelden. Hoe dieper je de vallei in gaat hoe spannender het wordt. Je komt de zwarte gibbon tegen samen met vele tropische vogels. Volg deze vogels verder de vallei in en je vindt ananasvelden en verborgen watervallen. Wat een avontuur!

Watervallen hebben iets bijzonders. Of dat nu het prachtige uitzicht is of het woeste water dat zich op de ruige rotsen stort. Omdat de wereld zo ongelofelijk veel watervallen heeft, hebben wij er een aantal uitgekozen.

Deel dit bericht:

Geef een reactie