Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/11/tips-baard-groeien.jpg

Tips bij het groeien van de perfecte baard Laat je baard staan als een baas!

baard groeien tips

Wil jij je baard laten staan, maar heb je geen idee wat je baardgroei stimuleert, hoe je jouw gezichtsbeharing het beste netjes bijhoudt en welke verzorging je nodig hebt? Met onze baardgroeitips voorkom je dat je baard niet bij je past en dat je hem binnen no time weer afscheert.

De juiste baard voor je gezichtsvorm

Zoek eerst uit welke baard bij jouw gezichtsvorm past. Heb je een ronder gezicht of een prominente kaak én voorhoofd? Dan kan je het beste de zijkanten van je baard kort houden en wat meer lengte aan de onderkant houden. Heb je een langer gezicht? Dan hou je het aan de onderkant korter en aan de zijkant langer. Test vooral uit wat voor jou werkt, je kaak en baard moeten immers samenwerken om je beste gelaatstrekken goed naar voren te laten komen.

Baardgroei stimuleren: slaap je baard lang

eloof het of niet, een gezonde levensstijl kan bijdragen aan een mooie volle baard. Dus voldoende slaap en voeding met voldoende vitamine C, E, en B6. Deze vitaminen zijn goed voor je huid en haar. Ook de aminozuren uit eiwitten (kwark, bonen en kipfilet) en gezonde vetten (vette vis, avocado en ongebrande noten) helpen je haren. Je bloedcirculatie stimuleer je met (kracht)sporten, voldoende beweging en af en toe je baard goed insmeren met een baardolie. Er bestaan tegenwoordig zelfs rollers om de bloedcirculatie van je kaak en kin te bevorderen.

Laat dat scheermes met rust

Het klopt dat na het scheren van je baard de eerste 48 uur je haren het snelst groeien. Daarna gaat de groei echter weer zoals altijd, ongeveer 1,5 centimeter per maand. Ook wanneer je baard dus flink gaat kriebelen of de lengte het net niet is, kan je beter even doorzetten en door die ongemakkelijke fase heen gaan. Een langere baard krult vaak een beetje op de plekken waar je wat gaten in je baard zou kunnen hebben. Hiermee verbloem je dat je baard niet vol doorkomt.

Trimmen voor een verzorgde baard

Uiteraard zorg je er wel voor dat je wangen en nek netjes bijgewerkt worden terwijl je wacht tot je baard lang genoeg is. Zo zorg je voor die verzorgde look. Heeft je baard inmiddels de juiste lengte, maar wil je nu juist voor de juiste baardvorm gaan? Tips voor het thuis bijwerken van je baard en coupe gaven wij al eens in samenwerking met de barbiers van Mr. Maroosh.

Werk met wat je hebt

Oké, misschien moet je na een tijdje toegeven dat je geen dikke volle baard kan laten groeien. Probeer dan te roeien met de riemen die je hebt. Wanneer je weinig haargroei hebt, houd het dan kort! Zorg dat je baard maximaal ongeveer twee a drie millimeter lang blijft. Blijf dus goed trimmen, want hierdoor vallen de kale stukken ook een stuk minder op.

Ben jij klaar voor die perfecte baard? Dan shop je natuurlijk ook de juiste verzorging voor jouw nieuwe bebaarde avontuur!

Deel dit bericht: