Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/02/trouw-klein.jpg

Trouwpak kopen, en nu?

5 tips waar je rekening mee moet houden als je een trouwpak gaat kopen!

Waar de vrouw haar trouwjurk vaak al maanden van te voren heeft uitgekozen, komt het voor de man vaak pas later aan de orde. Er zijn dan een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je opzoek gaat naar het perfecte trouwpak.

Als bruidegom wil je natuurlijk shinen op je bruiloft en eruit zien als dé belangrijkste man van de dag. In 5 tips helpen we je graag op weg naar het beste trouwpak!

  1. Timing

Je hebt haar ten huwelijk gevraagd en dé grote dag is inmiddels gepland. Maar wanneer moet je een trouwpak gaan kopen? Waar de vuistregel voor vrouwen zes maanden van tevoren is, is het voor de man juist zes weken voor de bruiloft. Het is wel belangrijk dat je je vooraf goed oriënteert waar je het beste terecht kunt voor je trouwpak. Ook wordt het maken van een afspraak sterk aangeraden. Zo heeft personeel alle tijd voor je en kun je op je gemak kiezen voor het beste pak!

  1. Afstemming

Niet geheel onbelangrijk is dat jouw trouwkostuum bij de jurk van de bruid past. Laat iemand die met je meegaat ook meegaan met de bruid, bijvoorbeeld jouw moeder en haar schoonmoeder. Zij kan ervoor zorgen dat je een pak kiest die ook mooi bij haar jurk past. Mocht zij bijvoorbeeld kiezen voor een groene trouwjurk en jij vervolgens voor een blauw pak, dan matchen jullie op de dag zelf niet al te best.

  1. Rust

Zorg ervoor dat je in alle rust je trouwpak kunt kopen. Laat je niet opjagen door het winkelpersoneel en probeer je niks aan te trekken van andere klanten. Neem ook een select groepje mensen mee die mee mogen kiezen voor het beste pak. Hoe minder meningen, des te makkelijker dat je jouw eigen keuze kunt maken.

  1. Specialist

Zorg er in de oriënterende fase voor dat je echt opzoek gaat naar zaken die gespecialiseerd zijn in de verkoop van trouwpakken. Trouwen is niet zo maar iets en een bijzondere gebeurtenis. Het kopen van een geschikt pak komt dan ook erg nauw. Met het juiste personeel en mensen om je heen zul je veel zelfverzekerder staan te wachten op je mooie bruid en zul je naast haar stralen zoals nooit tevoren.

  1. Stijlen & kleuren

Vaak heb je al een beeld van hoe je er graag uit wil zien op jouw grote dag. Probeer toch open te staan voor pakken waarmee het winkelpersoneel of je familie komt. Vaak is het net even iets anders als waar je aan dacht, maar staat het je toch prachtig. Probeer verschillende stijlen en kleuren en kies uiteindelijk waar je jouw zelf het beste in voelt.

Ben je nog op zoek naar dé perfecte trouwlocatie? Wij vertellen je meer over fantastische plekken!

Deel dit bericht:

Geef een reactie