Mode
5 manieren om een wit overhemd te dragen

5x een wit overhemd dragen

We weten het… We zeggen wel vaker dat je iets in je kast móet hebben. Toch is een wit overhemd de ultieme basic. Deze draag je zowel in een nette als casual outfit. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar we gaan het je nóg gemakkelijker maken. Dit zijn vijf van onze favoriete looks met het witte overhemd.

5 manieren om een wit overhemd te dragen

Het juiste witte overhemd voor jou

Een wit overhemd komt in verschillende pasvormen, kraagsluitingen en stofsoorten. Daarmee geeft ieder overhemd je outfit een totaal andere look. Ga bijvoorbeeld voor een knitted stretchoverhemd (dat is dus een ‘gebreide’ stof zoals een polo, waardoor het katoen meer rekt). Dit geeft jouw look een casual tintje.

Wil je echt een klassieker in je kast hebben hangen? Dan kies je voor ‘two fold’ of ‘two ply’. Dit is een dikkere stofkwaliteit die langer meegaat door de dubbele weving. Weet je ook zeker dat hij niet doorschijnt. 😉

1. Business-casual met een wit overhemd

(Bijna) altijd goed op kantoor is een overhemd met pantalon dragen. Ga voor een verrassende look met een pantalon in een opvallende stof of print. Combineer met een stevig effen overhemd en sneakers. Zo kan jij die werkdag aan!

2. Koude dag? Draag je overhemd onder een trui

Netjes, maar liever geen pak? Ga dan voor een pullover. Door het dragen van lagen is deze outfit perfect voor wat frisser weer. Dus, naast je witte overhemd tóch wat meer kleur? Met een trui of T-shirt met lange mouwen erover heb je mogelijkheden genoeg! Maak je outfit af met een fijne chino of stoere jeans.


Meer overhemd met trui combinaties? Zo draag je de trui over je overhemd.


3. Wit overhemd bij je pak

Heb je een zakelijke afspraak of ben je te gast bij een bruiloft? Met een wit overhemd maak je altijd indruk. Draag het onder je pak met – of zonder – een stropdas en je bent ready to go. Ook is het goed te combineren met een pochet. Zo geef je een extra stijlvolle draai aan je zakelijke outfit.

4. Je witte overhemd casual en stoer dragen

Avondje uit (of thuis) met vrienden en weet je écht niet wat je aan moet? Een wit overhemd combineer je gemakkelijk met een vest of schipperstrui. Ga dan wel voor een jersey overhemd of knitted model, zodat je niet inlevert op comfort. In deze comfortabele outfit hoef je die bitterbal niet te laten liggen!

5. Luchtig met linnen

Eindelijk aan het genieten van die zonvakantie en wil je uitpakken? Ook dan ga je voor een wit overhemd, maar dan natuurlijk een linnen variant. Met een nonchalante kreuk en ademend vermogen. Ben je meteen ook beschermd tegen de zon.