Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2016/12/Kerstoutfit-heren-tips.jpg

Wat dragen we met Kerst? Feestelijk van casual chic tot black tie.

Kersttips kleding wat dragen heren

Heb jij al maanden naar de feestdagen uitgekeken? Of vrees jij ieder jaar weer de kerststress? Hoe dan ook mogen wij ons weer flink opdoffen om aan te schuiven bij het kerstdiner met familie en vrienden. Kerst is namelijk onlosmakelijk verbonden met mooie kleding.

Kerst bij je thuis: Casual chique kerstoutfit

Organiseer je een etentje met vrienden of familie bij jou thuis? In een ontspannen sfeer ben je waarschijnlijk al snel overdressed in een driedelig pak. Ga dan voor een casual chic outfit met een mooi colbert, feestelijk overhemd of een coltrui en draag dit op een stoere chino of een mooie donkere jeans. Wil je echt helemaal uitpakken? Kies dan voor een warm corduroy accent in je colbert of overhemd en draag je een pochet.

Complete kerstoutfit: draag een pak

Kerstmis is dé perfecte gelegenheid voor het dragen van een kostuum. Een goed passend kostuum laat zien dat je er echt over na hebt gedacht hoe jij goed gekleed de Kerstdagen doorkomt. Maak je kostuum helemaal af met een trendy overhemd of een stropdas in een diepe kleur of met een feestelijke print. Ook kan je een pochet dragen om je look af te maken.

Strikte dresscode: black tie

Heb je een chic kerstfeest met de dresscode black tie? Dan trek je uiteraard een smoking aan. Een smoking is een apart kostuum dat alleen gedragen wordt bij bijzondere, speciale of feestelijke gelegenheden. Een smoking, oftewel black tie, is een tweedelig zwart (of donkerblauw) kostuum. Onder het colbert wordt een helderwit smokingoverhemd met opstaande boord en blinde knopenrij gedragen. Onder de pantalon worden geklede zwarte schoenen gedragen, het liefst lakleren. Wil je meer weten over de regels van een smoking? Lees dan: “De smoking: Hoe hoort het?

Feestelijke accessoires

Als laatste redmiddel kun je altijd feestelijke accessoires toevoegen aan je outfit, om toch goed voor de dag te komen met Kerst. Draag bijvoorbeeld een strik of een stropdas. Stropdassen worden tegenwoordig in vele prints aangeboden. Zo geef je je kerstoutfit net dat beetje extra. Een zwarte zijden strik is ook een leuke optie!

Nu ben jij klaar voor een onvergetelijke Kerst! Wil je jezelf, je geliefde of familie extra verrassen op Tweede Kerstdag? Reserveer dan een tafel bij Bitemark! Ons instore restaurant in Alkmaar heeft speciaal voor de feestdagen een Kerstmenu voor een smakelijke lunch of heerlijk diner. Kun je ervoor of erna nog even je oud en nieuw outfit shoppen. Fijne feestdagen!

Deel dit bericht: