Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/Werkkleding-Klein.jpg

Wat is gepaste werkkleding voor mannen?

Welke outfit trek jij aan op de werkvloer?

Werkkleding

Sommige bedrijven hebben werkkleding: zo ziet iedereen er representatief uit en is het voor de klant duidelijk wie je bent. Bij andere bedrijven ben je verplicht om in pak te komen of mag je juist geheel zelf bepalen wat je aantrekt.

Het kan soms lastig zijn om elke dag een nieuwe outfit uit de kast te pakken en nieuwe combinaties te maken. Wat dat betreft is bedrijfskleding wel weer erg handig. Maar natuurlijk is het ook fijn als je zelf kunt bepalen wat je aandoet. Wel fijn als je dan weet wat wel en niet kan. Wij vertellen je de meestvoorkomende kledingstijlen op de werkvloer.

Hoe is de werksfeer?

De werksfeer is alles bepalend voor je werkkleding. Een formele werksfeer betekent al snel dat het bedrijf verwacht dat je in een “full business look” naar het kantoor komt. Dan heb je nog de informele werksfeer. Dit zegt eigenlijk dat je zelf mag bepalen wat je aantrekt, zolang je er wel redelijk netjes uitziet. We hebben het hier over de smart casual look. Naast formeel en informeel heb je er nog één: ongelofelijk informeel. Dit houdt in dat het bedrijf niet uitmaakt wat je draagt. Pas hier wel mee op: ondanks dat de werksfeer extra informeel is, betekent dat nog niet dat je daadwerkelijk in je sportkleding op het werk mag verschijnen.

De complete business look

De business look zie je vaak bij formele, grote bedrijven met banen als een advocaat, makelaar of politicus. Maar er zijn nog vele andere banen waarbij je een pak draagt. Een pak staat namelijk voor betrouwbaarheid en autoriteit. Zonder erbij na te denken, vinden we vaak dat mannen die een pak dragen een onafhankelijke mening hebben. Ze stralen macht uit. Voor een complete business look kies je een donkerblauw pak met een business overhemd, geklede, zwarte veterschoenen en een nette stropdas. Niet alleen het pak zorgt voor de business look: je uiterlijk is ook erg belangrijk. Zorg dat je baard altijd goed getrimd is en je op tijd naar de kapper gaat. Zo zie je er altijd tip top uit!

De smart casual look

Bij een informele werksfeer kom je vaak de smart casual look tegen. Vaak dragen mannen met de dresscode smart casual een jeans met een overhemd en een colbert. Maar je kan ook een chino met een coltrui dragen. Bij de dresscode smart casual zijn de combinaties eindeloos. Draag je witte sneakers, een 5-pocket en een polo naar het werk? Het kan met gemak! Maar voel je niet al te vrij: je baas stelt het (waarschijnlijk) niet op prijs wanneer jij in de zomer met je short en slippers op het werk verschijnt.

Tegenwoordig wordt de dresscode smart casual steeds vaker gebruikt. Toch vinden veel mannen onder ons het lastig wat er nu precies onder die dresscode valt en wat er van je verwacht wordt. Wij helpen je graag een handje!

Deel dit bericht: