Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/07/Afbeelding-klein.jpg

Welke schoenen draag je onder een pak?

Met deze schoenentips zit je altijd goed.

Pak

Welke schoenen passen er onder een zwart, blauw, grijs of antraciet pak? Niet iedere man draagt dagelijks een pak. En daarnaast hebben mannen niet altijd de natuurlijke gave dat er meteen een perfecte kledingcombinatie wordt gemaakt. Maar geen probleem: met deze tips zit je nooit meer fout.

De perfecte kleurencombinatie maken is niet ieders sterkste punt. Daarom lees je hier een aantal tips zodat je nooit meer de plank mis kunt slaan.

Blauw pak

Een blauw pak is makkelijk te combineren met verschillende schoenkleuren zoals blauw en cognac. Deze bekende kleuren voor lederen mannenschoenen zijn uitermate geschikt voor onder een marineblauw kostuum. Wel hebben de schoenkleuren ieder een andere uitstraling. Door blauwe schoenen te combineren met een blauw kostuum creëer je een formele business look. Let er op dat de blauwtinten hetzelfde zijn. Cognackleurige schoenen hebben een meer informele en sportievere uitstraling. Onder een blauwkleurig kostuum kun je ook schoenen dragen in meer opvallende kleuren of prints.

 

Grijs pak

Lichtgrijze kostuums zijn over het algemeen minder formeel dan blauwe kostuums, maar zijn net zo makkelijk te combineren met zwarte of bruine schoenen. Bij grijze pakken geven zwarte schoenen een meer zakelijke look. Draag je zwarte schoenen onder een grijs pak, dan kun je dit het best combineren met een wit overhemd. Bruine lederen schoenen maken de outfit wat vlotter. Grijze schoenen onder een grijs kostuum heeft niet de voorkeur voor een goede kleurencombinatie.

 

Antraciet pak

Voor de mannen die zich niet zo bezighouden met kleuren: antraciet is heel donkergrijs. Bij een antraciet kostuum zorgen zwarte schoenen voor het mooiste contrast. Cognackleurige schoenen kunnen ook goed onder een antraciet pak. Qua kleur wijken de schoenen dan wel meer af van het kostuum, waardoor de aandacht sneller naar de schoenen wordt getrokken.

Zwart pak

Iedereen die regelmatig een pak draagt, heeft wel een zwart kostuum in zijn garderobe. Dit is de meestvoorkomende kleur onder de pakken. Onder een zwart kostuum kun je het best zwarte, of donkergrijze lederen schoenen dragen. Andere kleuren wijken te veel af.

 

Nog veel meer kleuren én opties

Met de benoemde tips speel je op safe en klopt je outfit altijd. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren schoenen en pakken. Zo heeft Only for Men ook lederen mannenschoenen met felle kleuren en opvallende prints. Match in ieder geval altijd de riem met de schoenen. Één van de grootste opkomende trends op het gebied van schoenen combineren met een pak zijn de sneakers. Voor een speels effect en sportievere uitstraling kun je jouw favoriete witte sneakers dragen onder je pak.

Zo simpel kan het zijn, mannen.

 

Wil je ook een stijlvol, klassiek en hoogwaardig pak of zelfs een mooi maatkostuum laten ontwerpen? Lees er hier meer over!

Deel dit bericht: