Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/07/welke-schoenen-onder-pak-dragen-tips.jpg

Welke schoenen draag je onder een pak? Met deze schoenentips zit je altijd goed.

Pak

Een paar schoenen kies je waarschijnlijk als laatst, maar kan een pak maken of breken. Welke schoenen passen er onder een zwart, blauw, grijs of gekleurd pak? Een paar schoenen kies je waarschijnlijk als laatst, maar kan een pak maken of breken. Zelfs wanneer je ervoor kiest om je business casual te kleden met een paar sneakers. Met deze tips kan je nooit meer fout zitten.

Een goed verzorgde schoen is uiteraard van belang voor een nette uitstraling. Zorg ervoor dat jouw schoen goed gepoetst is en dat er geen vlekken op zitten. Investeren in het juiste paar gespschoenen of brogues is nooit mis. Je hebt er jaren plezier van!

Schoenen combineren met een blauw pak

Een blauw pak wordt momenteel het meeste gedragen en is de ultieme basic. Bij een blauw gekleurd pak kan je het beste cognac of donkerblauwe schoenen dragen. Beide schoenen zorgen voor een compleet andere look. Wanneer je een donkerblauwe schoen onder je (marine)blauw pak draagt,17 zorgt dit voor een rustige en meer klassieke uitstraling. Het is hierbij wel belangrijk om erop te letten dat beide blauwe kleuren, die gedragen worden, goed op elkaar aansluiten. Bij het dragen van een cognac schoen onder je marineblauwe pak zorgt dit voor contrast en een moderne, meer sprekende look.

Wil je gaan voor een meer uitgesproken schoen? Kies dan voor een motief in het leer of ga voor een schoen met een stijlvolle gesp. Dit wordt ook wel een monk genoemd. Ook een paar leren bruine schoenen misstaan wat ons betreft niet onder een donkerblauw pak.

Welke schoen bij een grijs pak

Grijze pakken zijn over het algemeen formeler dan een blauw pak. Echter, wanneer je gaat voor een lichtgrijze kleur en slim fit pasvorm, oogt het weer modern. Het grijze pak wordt gedragen met een cognac of zwarte schoen. Draag een zwarte schoen met een wit overhemd voor een zakelijke look. Cognackleurige of bruine leren schoenen maken de outfit wat vlotter. Grijze schoenen onder een grijs pak is echt een no-go. Zorg bij een grijs kostuum het liefst voor een contrast in kleur.

Schoenen voor onder een zwart pak

Een zwart pak wordt steeds minder gedragen. De kleur zwart dragen we vooral voor speciale gelegenheden zoals een gala of begrafenis. Onder een zwart kostuum kan je het best zwarte, of donkergrijze leren schoenen dragen. Andere kleuren wijken teveel af. Onder een smoking worden traditioneel zwart lederen lakschoenen gedragen.

Schoenen onder een gekleurd pak

Met de bovenstaande tips speel je op safe en ga je nooit de mist in wanneer je een pak draagt. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren schoenen en pakken. Zo zijn er ook leren mannenschoenen met felle kleuren en opvallende prints. Match in ieder geval altijd de riem met de schoenen. Kleuren die tegenwoordig ook steeds vaker gedragen worden in pakken zijn bijvoorbeeld bruin, groen en beige. Hierbij zit je met een cognac of bruine schoen altijd goed. Deze schoenen halen de warme kleur uit je pak naar boven en zorgt voor een mooi modern geheel. Bij een groen pak kan een donkerblauwe schoen ook goed gedragen worden.

Stap uit je comfortzone

Draag jij vaker pakken en vind jij het tijd om eens een keer een andere weg in te slaan? Kies voor een schoen met motief in het leer of verschillende kleuren erin verwerkt. Zorg er hierbij voor dat één van de kleuren in de schoen terug komt in het pak. Bij een motief in het leer is het belangrijk om een effen pak te dragen.

Sneakers

Eén van de grootste trends op het gebied van schoenen combineren met een pak zijn de sneakers. Voor een speels effect en sportievere uitstraling kan je jouw favoriete witte sneakers dragen onder je pak. Ga voor een smalle sneaker om de look strak en netjes te houden. Bij het dragen van een grovere of gekleurde sneaker krijg je een stoerdere uitstraling.

Met de benoemde tips speel je op safe en klopt je outfit altijd. Het helpt in ieder geval om je schoenen altijd met je riem te matchen, zodat je outfit één geheel wordt. Zo simpel kan het zijn!

Wil je een stijlvol en hoogwaardig pak wat speciaal voor jou ontworpen is? Lees Luuk’s ervaring met maatwerk.

Deel dit bericht: