Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/11/wij-zijn-fan-van-storemanager-rutger-bots-only-for-men-waalwijk.jpg

Wij zijn fan van storemanager Rutger “Kleding kan je overal kopen. Wij maken het verschil!”

Interview storemanager only for men waalwijk rutger bots

Zonder onze retailhelden en modeliefhebbers waren we nergens. Daarom zijn we ook groot fan van onze collega’s in de winkels. Rutger is nu storemanager van Waalwijk, maar heeft in ruim 15 jaar in vijf verschillende Only for Men winkels gewerkt. Zo stond hij bijvoorbeeld in Geldermalsen, Rosmalen en Oosterhout. “Ik heb een aantal klanten met wie ik echt een band heb opgebouwd. Zij reden ook gerust een halfuur langer, om bij mij te kunnen blijven shoppen als ik in een andere winkel stond.”

Loopbaan begonnen in de outlet

Rutger begon zijn loopbaan bij Outlet for Men, dit waren de eerste Only for Men winkels waar voornamelijk pakken werden verkocht. “Mijn vader had een bedrijf in overhemden en truien. Hij leverde zijn producten aan de outlet. Toen ik na mijn middelbare school een baan zocht, ben ik daar gaan solliciteren. Ik begon parttime in de verkoop. Het was er echter altijd zo druk, dat ik al snel een fulltime contract kreeg. Langzaam heb ik me in de jaren opgewerkt naar assistent storemanager en uiteindelijk storemanager, de fijne kneepjes van het vak heb ik van de toenmalige storemanager Olaf geleerd.”

Het bijzondere DNA van Only for Men

Als we Rutger vragen om te vertellen wat de winkel nu zo bijzonder maakt, antwoord hij: “Wij zijn er voor iedere man en maken het hem gemakkelijk. Geen gedoe, maar gewoon goede collecties, winkelgemak en natuurlijk humor en sfeer. We hebben hard gewerkt om hier te komen. In de tijd van de outlet bijvoorbeeld, hadden we een winkel met bruine vloerbedekking en kwam de eigenaar zelf langs in zijn Renault Espace, met een paar rekken achterin, om de voorraden aan te vullen. Nu vertel ik op feestjes trots wanneer we weer een prijs in de wacht hebben gesleept en kent iedereen ons ook.”

“In de tijd van de outlet kwam de eigenaar zelf langs in zijn Renault Espace, met een paar rekken achterin, om voorraden aan te vullen.”

Iedere dag is anders in de winkel

Een van de redenen dat Rutger met plezier naar zijn werk gaat, is het feit dat zijn werk zo afwisselend is. “Iedere dag is anders. Zo doe ik tussen het verkopen door de administratie en ben ik coach voor de jonge jongens in de winkel. Ook iedere klant is anders en heeft weer andere verhalen te vertellen. Ik heb in de loop der jaren goed leren luisteren naar klanten. Het is namelijk heel belangrijk om niet alleen maar te praten of snel te willen verkopen. Die oprechte interesse doet veel.”

“Ik heb in de loop der jaren goed leren luisteren naar klanten. Het is namelijk belangrijk om niet alleen maar te praten of snel te willen verkopen.”

“Wat ik ook bijzonder vind, is dat we soms op locatie bruidegoms helpen met hun trouwpak. We willen natuurlijk dat ze er super uitzien op hun grote dag en helpen hen bijvoorbeeld met het strikken van hun stropdas.”

Divers team

“Ons team bestaat uit mensen van allerlei leeftijden die samen een goede mix zijn. Dat vind ik belangrijk voor de balans. Zo ben ik bijvoorbeeld rustig, maar mijn rechterhand Frank is als het ware mijn trompet. Hij zorgt voor reuring. Ook komen er klanten speciaal voor modeadviseuse Corrie, ze wachten dan rustig aan de koffietafel tot ze door haar geholpen kunnen worden. Dat is toch het grootste compliment dat je kan krijgen?”

Only for Men waalwijk

Volgens Rutger dragen mannen nog vaak blauw. “Een donkerblauw colbert gaat hier het vaakst over de toonbank, mannen moeten trends eerst bij een ander zien. Daarom schrikt een corduroy broek of trui in een herfstkleur zoals brique nog wel eens af.” Heb jij zin om een najaarstrend te proberen of zoek je een fijne thuiswerkoutfit met een stretch-overhemd? Maak dan een afspraak voor persoonlijk stijladvies van Rutger of één van zijn collega’s.

Deel dit bericht: