Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/12/Garderobe-Klein-.jpg

Zo organiseer jij jouw garderobe Tijd voor een herinrichting!

Garderobe

Heb je ooit gehoord van de grote lente schoonmaak? Een grote schoonmaak, inclusief garderobe, om fris het nieuwe seizoen in te gaan. Maar natuurlijk is een grote schoonmaak niet alleen in de lente van belang.

Volgens ons zou je elke keer dat het seizoen verandert, de tijd moeten nemen om door je garderobe te gaan. Maar hoe kun je het beste je kast indelen? Wij vertellen je hoe jij jouw garderobe kan herinrichten!

Blijf je hangen?

Vouw jij je shirts of hang je ze op? En hoe doe je dat met een kostuum? Je kostuum mag alleen aan een stevige houten of plastic hanger worden gehangen: zo behoud je de vorm van het pak. Als je het pak niet vaak draagt, zorg dan dat je het stofvrij houdt. Dit doe je door je kostuum veilig op te bergen in een plastic hoes. Wollen kleding mag juist nooit worden opgehangen, dan verliest het snel zijn vorm. Vouw deze op en leg ze in je kast, let hierbij wel op dat de kleding niet aan ritsen of knopen blijven hangen.

Wat heb jij aan je broek hangen?

Ook bij broeken is het verstandig om ze op te hangen: zo voorkom je diepe kreukels. Hiervoor heb je een vilten of houten hanger met een broekgreep nodig. Eerst vouw je de broek dubbel, dan pak je de bovenkant van de broek en vouw je hem over de broekgreep. Vouw hem er zo overheen dat je broekspijpen iets langer zijn dan de bovenkant van de broek. Anders heb je namelijk de kans dat je broek er af valt.

Geef je garderobe een deadline

Het is handig om van tijd tot tijd je garderobe bij te werken. Als je bij het herinrichten kleding tegenkomt dat je een jaar (of langer) niet hebt gedragen, vraag jezelf dan af of je het nog wilt houden. Ben je blij dat je een lang verloren favoriet hebt teruggevonden? Dan mag je het houden. Zo niet, dan zal iemand anders het ongetwijfeld dankbaar ontvangen.

En zoek je na het herinrichten van je kast nog een aantal nieuwe items? Dan kun je uiteraard bij ons terecht!

 

Er gaan heel wat broodjes aap rond over kleding. Tijd om die eens uit de wereld te helpen en je een aantal tools mee te geven!

Deel dit bericht: